Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu’ndan Rize’de Önemli Temaslar

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu’ndan Rize’de Önemli Temaslar

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu’ndan Rize’de Önemli Temaslar: Çaykur Ziyaretleri ve İşçi Görüşmeleri

Sendikamızın Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, 11-12 Haziran 2024 tarihlerinde Rize’de gerçekleştirilen temaslarda, çay sektörünün kalbinde önemli ziyaretler ve görüşmeler gerçekleştirdi. Hançeroğlu, Doğu Karadeniz Rize Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ile birlikte ilk olarak Çaykur Genel Müdürlüğü’ne giderek Genel Müdür Yusuf Ziya Alim’i makamında ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Çaykur Genel Müdür Yardımcıları Erdinç Hatinoğlu ve Zeki Karaoğlu da hazır bulundu. Görüşmelerde, çay sezonu ve sektörü yakından ilgilendiren güncel konular üzerine detaylı istişarelerde bulunuldu.

Hançeroğlu ve beraberindeki heyet, Genel Müdürlük ziyaretinin ardından saha ziyaretlerine başladı. İlk durak, Çaykur Hemşin Organik Çay Fabrikası oldu. Ardından Muratlı, Kemalpaşa ve Fındıklı çay fabrikalarına geçildi. Bu fabrikalarda fabrika müdürleri ile yapılan kısa istişare toplantılarının ardından üretim yerlerinde çalışan üyelerimiz ziyaret edildi. Hançeroğlu ve ekibi, işçilerle birebir görüşmeler yaparak sorunlarını ve taleplerini dinledi. İşçilerin dile getirdiği sorunların çözümü için gerekli adımların atılacağına dair güvence verildi.

12 Haziran Çarşamba günü, ziyaretlerin ikinci gününde Hançeroğlu ve beraberindeki heyet, Melyat, Kirazlık ve Taşlıdere Çay Fabrikalarını ziyaret etti. Her fabrika müdürü ile makamlarında yapılan görüşmelerde, çay sezonunun durumu, sektörün mevcut koşulları ve işçi haklarına dair önemli konular ele alındı. Ardından üretim alanlarına geçilerek işçilerle yapılan sohbetlerde, işçilerin yaşadığı sorunlar ve talepler dinlendi, çözüm yolları üzerine konuşuldu.

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu’na, ziyaretler sırasında Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Kazım Öksüz, Halis Çakır ve Çaykur Temsilcilerimiz eşlik etti. Hançeroğlu, ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda sendikamızın işçi haklarına verdiği önemi vurguladı ve işçilerin taleplerinin her zaman öncelikli olduğunu belirtti.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Haziran 2024 Perşembe