Hak-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu KKTC'De Toplandı

Hak-İş Konfederasyonu Başkanlar Kurulu KKTC'De Toplandı

HAK-İŞ Konfederasyonu Başkanlar Kurulumuz, KKTC Kamu Sen sendikamızın ev sahipliğinde Kıbrıs’ta toplandı.

25 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleştirilen Başkanlar Kurulu toplantısına, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, KKTC Kamu Sen Genel Başkanı Metin Atan, Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkanları ve basın mensupları katıldı.

Arslan, HAK-İŞ Konfederasyonumuzun KKTC Temsilciliğinin açılışı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye ilişkileri başta olmak üzere çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Kamu-Sen’i Kutluyorum”
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Kamu-Sen’in HAK-İŞ üyeliğinin anlamı bizim için kıymetli ve değerlidir. Kamu-Sen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kamudaki en güçlü sendikalarımızdan bir tanesi. Gerek hükümetle olan ilişkileri gerekse kamu ile olan ilişkileri konusunda takdire yaşayan bir sendikal misyon yürütüyorlar. Onun için bu tutumları nedeniyle de Kamu-Sen'i bir kez daha kutluyorum” diye konuştu.

Toplantıda, zorlu geçim şartları, ücret ve vergi adaletsizliği, kamuda taşeron uygulamalarının sona ermesi, Kamu Çerçeve Protokolü kapsamındaki çalışan işçilerin sorunları ve asgari ücret görüşmeleri gibi çalışma hayatında yaşanan sorunların çözüme kavuşturulması üzerinde duruldu. Ayrıca, emeklilerin sorunlarının çözümü, grev hakkı, örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması, mahkeme süresi ve işleyişi gibi konuların, tüm yönleriyle ihtiyacı karşılayacak şekilde ilgili yasaların yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulandı. Bunun yanı sıra, sendikalarımızın sorunları ve talepleri hakkında istişarelerde bulunuldu. Gazze’de meydana gelen insanlık dışı gelişmeler değerlendirildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Mayıs 2024 Cumartesi