HAK-İŞ Yönetim Kurulu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde

HAK-İŞ Yönetim Kurulu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki yeni temsilciliğin açılışı ve Başkanlar Kurulu Toplantısı vesilesiyle 24 Mayıs 2024 tarihinde KKTC’de bulunan HAK-İŞ Yönetim Kurulu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Arpa’yı makamlarında ziyaret etti.

Yapılan Görüşmelerde, KKTC ile Türkiye arasındaki ilişkileri iki devlet ilişkisinden öte sivil toplum ilişkisi ile de güçlendirilebilmesi için yapılan işbirliklerinin genişletilmesi konusunda istişarelerde bulunuldu. Ayrıca, çalışma hayatındaki sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerilerimiz de detaylı bir şekilde ele alındı. Bu ziyaretlerin, her iki ülke arasındaki dostluk ve işbirliğinin daha da pekiştirilmesinde vesile olacağı vurgulandı.

Sonrasında emekçilerimizin hizmetinde olacak Hak-İş Konfederasyonumuzun yeni temsilciliğinin açılış töreni yapılarak üyelerimize kalıcı bir eser daha kazandırıldı.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan Başkanlığında yapılan ziyaretlerde, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı ve KKTC Kamu-Sen Genel Başkanı Metin Atan ve Yönetim Kurulu üyeleri eşlik etti. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Mayıs 2024 Cuma