Çukutli; İzmir Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına Katıldı

Çukutli; İzmir Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına Katıldı

İzmir Şube Başkanlığımızın “Temsilciler Meclisi” toplantısı, bölgedeki üye işyeri temsilcilerinin katılımıyla 22 Mayıs 2024 tarihinde İzmir Svalinn Otel’de gerçekleştirildi. Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy ve İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak’ın katıldığı toplantıda, bölgedeki sendikal çalışmaların mevcut durumuna ilişkin değerlendirme yapıldı.

Çukutli: Kamuoyundaki sendika algısını değiştirmek zorundayız
Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, kamuoyunda sendikalara ilişkin olumsuz bir yargı bulunduğuna vurgu yaparak, “İşyerlerinde örgütlenme çalışması yaparken, işçileri örgütlü çalışmaya ikna etmenin yanında daha büyük bir sorunla karşılaşıyoruz. Sendikaları sermaye düşmanı gibi gösteren 1960’lı yıllardan kalma önyargılarla da mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Sendikacıları; vurup kıran, üretimi engelleyen, işletmeleri batırmaya çalışan insanlar olarak gören bir anlayış var. Örgütlendiğimiz birçok işyerinde bu önyargıyı kırmak için büyük mücadeleler verdik. Kamuoyundaki bu olumsuz algının kırılmasında işyeri temsilcisi arkadaşlarıma çok iş düşüyor. Sendikalara ve sendikacılığa karşı kamuoyunda var olan bu olumsuz bakış açısını değiştirmek zorundayız. Örgütlü çalışmanın hem çalışanlar hem de işyerleri için refah düzeyi ve sürdürülebilirlik açısından en avantajlı seçenek olduğu gerçeğini kamuoyuna iyi anlatabilmemiz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Sendikacılığı gelişmesinde eğitimin ve iletişimin önemi büyük
Sendikacılığın önemli bir sivil toplum çalışması olduğuna değinen Çukutli, sendikacıların kendilerini geliştirmek için sürekli eğitimlerle beslenmesi gerektiğini belirtti. Sendikacı olmak isteyen bireylerin güçlü bir iletişim yeteneği kazanması gerektiğine dikkat çeken Çukutli, şöyle devam etti: “Bizim işimiz insanları ikna ederek örgütlü çalışan kitlesini büyütmektir. Bunu da ancak insanlarla iletişimi güçlü bireyler başarabilir. İkna kabiliyetini ve iletişim becerisini geliştirmek için sürekli kendimizi eğitmek ve geliştirmek zorundayız. Çalışan üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve sordukları sorulara cevap vermekle yükümlüyüz. Üyelerimiz yaşadıkları her sorunda sendikalarının yanında olduğunu bilmeli ve bu güveni hissetmelidir. Bu sebeple sendika olarak eğitim faaliyetlerine özel önem veriyoruz. Her yıl Mersin’deki eğitim tesislerimizde tüm temsilcilerimize çeşitli eğitimler veriyoruz. Sahip olduğumuz kurumsal değerlerimizin sahaya yansıtılması için sendikamızı temsil makamında olan her arkadaşımızın donanımlı birer sendikacı olması gerekir. Bayrak yarışında kendisini geliştiren arkadaşlarımız temsil makamında her zaman kendine yer bulacaktır. İletişim kabiliyetini güçlendirme ve kendini geliştirme konusunda tüm arkadaşlarımdan büyük gayret göstermelerini rica ediyorum.”

İzmir Şube Başkanlığına bağlı Tarım Kredi Süt Ürünleri, Ege Hazır Yiyecek, Özgörkey, Tariş, ATP Koza, Ajinomoto, Kervan Gıda, Uçantay Gıda, Kek Stüdyo işyerlerinden katılan temsilciler söz alarak değerlendirmelerde bulundu. İzmir Şube Temsilciler Toplantısı, öğle yemeğinin ardından sona erdi.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe