Çukutli: “2024 Yılı, büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine bereket ve hayırlar getirsin

Çukutli: “2024 Yılı, büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine bereket ve hayırlar getirsin

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, "Yeni yılın, üyelerimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Çukutli, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları söyledi.

Değerli Dostlar,
Tüm dünya için önemli gelişmelere sahne olan bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2023 yılı küresel anlamda birçok zorluğa sahne oldu; Hâlâ tüm dünyanın bir türlü yakasını kurtaramadığı salgın hastalıklar, politik çalkantılar, savaşlar, doğal afetler, ekonomik zorluklar adeta nefes alınamaz bir seviyeye ulaşarak hepimizi etkiledi.

Ülkemiz ve dünya genelindeki ekonomik dengesizlikler, enflasyonun yüksek seviyelerde seyretmesi ve hayat pahalılığının artması, emekçi kardeşlerimizi daha da zor durumda bırakmaktadır. Buna mukabil 2024 yılı için belirlenen asgari ücretteki artış, maalesef ki işçi ve emekçi kardeşlerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak bir noktada duruyor. Bu durum, alın teriyle geçen günlerin ve gecelerin, adil bir paylaşımın çok gerisinde kaldığını gösteriyor. Ancak unutmamalıyız ki, mücadele ruhuyla dolu yüreklerimizde, daha adil bir dünya ve işçi sınıfının layık olduğu değeri bulması için kararlılıkla yürüyoruz.

2024 yılında, emekçi dostlarımızın beklentilerini karşılayacak, hak ettikleri refah düzeyine ulaşacakları bir döneme adım atmayı umut ediyoruz. Ekonomik büyümenin tüm kesimleri kapsayacak şekilde adil bir paylaşıma dayanması, bizim için öncelikli bir hedeftir. Biz, sendikacılar olarak, sadece kendi ülkemizde değil, tüm dünyada işçi hakları ve adalet mücadelesine destek olmaya devam edeceğiz.

Tüm dünya’da yaşanan acı ve gözyaşının son bulması dileğimizdir
Tüm İslam beldelerinde, Gazze’de yaşanan soykırım başta olmak üzere Yemen, Suriye ve Ukrayna’da yaşanan acı ve gözyaşının bir an önce dindirilmesi, Filistin ve Kudüs üzerinde oynanan oyunların boşa çıkarılması ve Müslümanların kendi aralarında birlik ve dayanışmayı tesis ederek; topyekûn İslâm dünyasının içinden geçmekte olduğu zorlu süreçten, bir an evvel kurtulması öncelikli dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm emekçilerin haklarını savunmak, adil bir ekonomik düzenin inşasına katkıda bulunmak için daha fazla çaba harcayacağımıza olan inancımız tamdır. Birlikte güçlü olduğumuzda, her engeli aşabilir ve emeğin kıymetini bulmasını sağlayabiliriz.

Unutmayalım ki, mücadele birlikte verildiğinde daha güçlüdür. 2024 yılının büyük ÖZ GIDA İŞ ailesine bereket ve hayırlar getirmesini diliyor, tüm insanlık için barış, huzur, sağlık ve bolluk içinde geçmesini temenni ediyorum.

İyi seneler!

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Aralık 2023 Cuma