Yöneticilerimiz, Sakarya Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına Katıldı

Yöneticilerimiz, Sakarya Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına Katıldı

Sakarya Şube Başkanlığımızın Temsilciler Meclisi toplantısı, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımız Ramazan Gülpolat ve Adnan Gürsoy’un katılımıyla 25 Aralık Pazartesi günü Sakarya’da gerçekleştirildi.

Toplantıda, Şube Başkanımız Hüseyin Öztürk, Şube Başkan Yardımcılarımız Cüneyt Demir, Hakan Uysal, Yavuz Filcan, Yasin Akkaş, Ak Gıda Tire, Lüleburgaz, Pamukova, Della Gıda Akyazı, Hendek, Eskişehir ve Adana fabrikalarımızın işyeri sendika temsilcileri yer aldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, temsilcilerimize hitaben yaptığı konuşmasında Türkiye gündemindeki son gelişmeleri ve kronikleşmiş sorunlarımızı değerlendirdi. Konuşmasının ikincisi kısmında ekonomideki dalgalanmalar ile yüksek seyreden enflasyonun meydana getirdiği sıkıntılardan bahseden Çukutli, buna paralel olarak işletmelerin durumu, işsizlik oranları, örgütlenme çalışmaları ve ülkemizdeki sendikalılık oranları hakkında rakamlar vererek bu sorunlara yönelik sendikamızın Hak-İş ile birlikte yaptığı çalışmaları anlattı.  

Ayrıca, müzakeresi devam eden ve imzalanan toplu iş sözleşmeler ile yapılacak eğitimlerimiz hakkında bilgilendirmede bulunan Çukutli, temsilcilerimizden gelen soruları da yanıtladı.

2023 yılının genel bir değerlendirmesi yapılan toplantının devamında, çalışma hayatında yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca üyelerimizin önerileri, istekleri, sıkıntıları ve yeni bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri ile ilgili değerlendirmeler, şubenin yaptığı faaliyetler, örgütlenmeler ve yapılması planlanan sosyal aktiviteler masaya yatırıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Aralık 2023 Pazartesi