Uzmanlarımıza Yönelik Kurum İçi Eğitim Programı Genel Başkanımızın katılımıyla Bolu’da yapıldı

Uzmanlarımıza Yönelik Kurum İçi Eğitim Programı Genel Başkanımızın katılımıyla Bolu’da yapıldı

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Yönetim Kurulu üyelerimizle birlikte 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde, Genel Merkezimizde görev yapan uzmanlarımıza yönelik düzenlenen kurum içi eğitim programına katıldı.

İletişim Uzmanı Defne Kılınç tarafından gerçekleştirilen “Kurum İçi İletişimde Kendini Tanıma Yolculuğu” konulu eğitim programına, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ ve Adnan Gürsoy ile birlikte uzmanlarımız katıldı. 

Kurum içi eğitimlerin amacının, çağın gerektirdiği şartları yakalayabilen, ayak uydurabilen, gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırarak kendine güvenen personeller yetiştirmek olduğunu belirten Çukutli, çalışanlarımızın sendikanın en önemli unsurları olduğunu söyledi.

Sürekli Gelişime Olanak Sağlamak İçin Yaşam Boyu Eğitim Alınmasından Yanayım
Genelde insanların iş hayatına başlayınca eğitim hayatının bittiğini düşündüğünü söyleyen Genel Başkanımız Çukutli, “Ama gerçek hayatın hiçte düşünüldüğü gibi olmadığı görülmektedir. Çünkü hayat sınavı yeni başlamıştır. Bireyin kendisini geliştirebilmesi, iş hayatında ve iş ortamında daha verimli hale gelebilmesi için öğrendiklerinin üzerine yeni bilgileri eklemesi gerekir. Ben yaşam boyu eğitimden yanayım, bu nedenle de personelimizin kendini geliştirmesine olanak vermek için eğitimleri sürekli hale getireceğiz. Çünkü insan kendini eğitmeyi bıraktığı zaman aslında yaşamayı bırakmış oluyor.” dedi.

Kurumlarda gördüğü en büyük sorunun insanların etki alanından daha çok ilgi alanları için vakit harcaması olduğunu gözlemlediğini belirten Çukutli, Kurum içindeki personeller kendi işlerini mükemmel yapmak yerine diğer birimleri eleştirmekle meşgul. Herkes etki alanında etkin olsa sorun kalmayacak. Çalışanlar kendi işleri için harcaması gereken eforu ve enerjiyi başka alanlara harcıyor. Bu tip çalışanlar işyerlerindeki huzursuzluğun da kaynağı haline geliyor. Hep birlikte işimize odaklanarak çalışırsak başarı ve mutluluğu yakalayabiliriz.” uyarısında bulundu.

Eğitimimiz Programımız Başarıyla Tamamlandı
Eğitim programında, “kurum içi iletişimde kendini tanıma yolculuğu” konulu sunum yapıldı. İletişim Uzmanı Defne Kılınç tarafından verilen eğitimde ayrıca, “Kurumsal İletişimde Bilinç Evreleri Düzlemi” başlığı altında hem bireyselliğin hem de toplumsallığın bilinç evreleri üzerinde durarak “fetüs, çocuk, ergen, genç yetişkin, olgun yetişkin, yaşlılık ve ölüm bilinci” evrelerini ve her evrede yaşama bakışın başka pencerelerden olduğu bilgisi verildi.

Eğitimin devamında, bir insanın kendini tanımasının önemli olduğunu eğer kendini tanımayı başarabilirse his, düşünce ve duygularını da düzenleyebileceğini, kendi değerlerini, yeteneklerini, zayıf ve güçlü yönlerinin de farkında olarak hem kendisine hem de çevresine uyum sağlamasında önemli katkı sağlayacağı belirtildi.

Kılınç ayrıca “Duyguları Kavrama ve Yaşamda Konumlandırma” başlığı altında en insani duygular olan “Korku, Şaşkınlık, Üzüntü, Tiksinti, Utanç, Öfke, Coşku” gibi duyguların ilk olarak nasıl ve nerede şekillendiğini ve insanların gelişiminde etkilerinin ne olduğunun yanı sıra Utanç, Suçluluk, Değersizlik ve Yetersizlik gibi Çocuksu Yoğun Duyguların insan karakteri üzerinde ne gibi etkiler bıraktığını, ayrıntılarıyla anlattı.

Eğitim süresince teorik bilgilerin yanı sıra pratik uygulamalarla, insanı anlatan animasyon film ve kişilik testleri ile desteklenen eğitim süresince uzmanlarımız iş yaşamında kurumsal iletişim modelini görme ve başka bir pencereden farkındalık kazanımının yanı sıra aidiyeti yüksek, kurumu için, değer oluşturan ve biz bilinci ile hareket eden, mutlu çalışan topluluğunu oluşturarak, kurumun stratejik hedeflerine daha sistemli bir şeklide ulaşabilmenin yollarını öğrendi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi