Tarım Kredi Yem Temsilcilerine Yönelik TİS Müzakere Teknikleri Çalıştayı

Tarım Kredi Yem Temsilcilerine Yönelik TİS Müzakere Teknikleri Çalıştayı

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ başkanlığında düzenlenen “Toplu İş Sözleşmesi Müzakere Teknikleri ve Pazarlık Becerileri” Çalıştayı 20 Aralık 2023 tarihinde Sendikamız Genel Merkez Toplantı Salonunda yapıldı.

Tarım Kredi Yem temsilcilerine yönelik yapılan bu çalıştayda, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra Genel Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Uzmanlarımız ve Tarım Kredi Yem Balıkesir, Denizli, Sivas, Yozgat Boğazlıyan, Elazığ, Afyon Dazkırı, Kütahya, Sakarya, Amasya Taşova, Kırklareli, Şanlıurfa ve İzmir Tire fabrikaları işyeri temsilcilerimiz yer aldı.

TİS Müzakere Masasında Kullanılan Dil, Hitap Şekli Müzakere Sürecine Olumlu Katkı Sunar
Konuşmasında Temsilcilerimizin iletişim becerilerini güçlendirmeleri ve toplu iş sözleşmesi müzakere masasında doğru pozisyon almalarının büyük önem taşıdığını belirten Karadağ, “Endüstriye ilişkilerinin tarafları olan işçi sendikası ile işveren veya işveren sendikalarının toplu iş sözleşmesi müzakerelerinde her ki taraf da ödünler vererek top iş sözleşmesini imzalayacakları için tekliflerini oldukça geniş tutarlar. Toplu müzakere masasında kullanılan dil, hitap şekli müzakere sürecinin olumlu bir havada seyretmesine katkı sunar. Hazırladığımız bu materyal ile, müzakerenin ne olduğu, amacı, unsurları, aşamaları, stratejileri ve müzakereci hakkında genel bilgilerin yanı sıra, önemi, kapsamı, verilebilecek tavizler ve dikkat edilmesi gereken hususlara değinilmektedir. Bu bilgiler müzakere sürecine önemli derecede etki edecek ve elde edilecek başarı için önemli ölçüde yol gösterici olacak, avantaj sağlayacaktır” dedi.

Yapılan çalıştay süresince, toplu müzakere masasında tarafların birbirlerine yaklaşımları, müzakere strateji ve taktikleri, kullandıkları dil ve masadaki atmosfer ayrıntılı bir şekilde irdelendi. Karadağ, çalıştay sonunda temsilcilerimizin kendisine yönelttiği soruları cevaplandırarak çalıştayı sonlandırdı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Aralık 2023 Çarşamba