Öğretmenler gününü içtenlikle kutluyorum

Öğretmenler gününü içtenlikle kutluyorum

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, öğretmenlerin gönüllerimizde ayrı bir yeri olduğunu belirterek, "ananelerimizde öğretmen hakkı, hepimizin gözünde anne ve baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal bir makama oturtulmuştur” dedi.

Dünyadaki en onurlu ve gıpta edilecek mesleklerin başında olan öğretmenliğin toplumların gelişmesinde hiç kuşkusuz en büyük paya sahip olduğunu vurgulayan Şahin, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanını kabul ettiği günün öğretmenlerimize ithaf edilmesi, milletimizin öğretmenlerimize verdiği önemin, gösterdiği itibarın en açık göstergesi olduğunu söyledi.

Şahin, Bütün gelişmiş toplumlar için eğitimin bir gelecek ve beka meselesi olduğunu belirterek, “Eğitim alanı en temel unsurdur. Bu nedenle modern, demokratik, kalkınmış ve güçlü bir ülke haline gelebilmek için eğitim alanındaki ilerlemeyi devamlı kılmamız çok önemlidir. Ülkemizin huzur, refah ve mutluluğunun buna bağlı olduğunu da hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

Öğretmenlerimize duyduğumuz sevgiyi ve minnettarlığı her daim kalbimizde yaşatıyoruz diyen Şahin, “Öğretmen hakkı, hepimizin gözünde ana ve baba hakkıyla bir tutulmuş ve kutsal bir makama oturtulmuştur. Başımızın tacı olan öğretmenlerimiz, vatanın her karış toprağında tüm zorlu koşullara rağmen fedakârca ifa ettikleri görevleriyle, kıymetlerini her zaman en müstesna yerde korumaktadırlar.  

Şahin, Tüm Öğretmenlerimize milletimiz adına şükranlarını ifade ederek, ''Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Başöğretmen Atatürk'ü, aramızdan ayrılan değerli öğretmenleri ve eğitimcileri de saygı ve rahmetle anıyorum, her birine sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum'' dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Kasım 2017 Cuma