Hak-İş İl Başkanları Filistin Özel Gündemiyle Toplandı

Hak-İş İl Başkanları Filistin Özel Gündemiyle Toplandı

HAK-İŞ İl Başkanları Toplantısı, 29 Kasım 2023 tarihinde Filistin Özel Gündemi ile Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Mehmet Ali Kayabaşı, Ankara İl Başkanı  Duran Çiçek, Tekirdağ Şube Başkanı Cüneyt Aydın, Rize İl Başkanı Fatih Kandemir, Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Dinç, Ağrı İl Başkanı Ahmet Varol ve 81 İlden gelen diğer HAK-İŞ İl Başkanları katıldı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunda emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Filistin’de şehit olanlar ve tüm iş kazalarında hayatını kaybedenler adına saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan programımızda, katil İsrail tarafından Gazze’de şehit edilenler adına kuran-ı kerim tilaveti okundu.

Soykırımın bir an önce son bulmasını diliyoruz
Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkanımız Halil Çukutli, Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarını kınayarak, "Öz Gıda İş Sendikası olarak İsrail vahşetini lanetliyor, Gazze’ye karşı yapılan vahşet ve soykırım girişiminin bir an önce son bulmasını diliyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında HAK-İŞ’in hakemli yayını olan Emek ve Toplum ve HAK-İŞ dergisi gibi süreli birçok yayınını yoğun gündemi içerisine çıkarmaya devam ettiğini belirten Çukutli, Kısa Film Yarışması ve Fotoğraf Yarışmaları ile Kültür ve Sanatın sendikacılık ile harmanlandığını ifade ederek başarılı çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

HAK-İŞ’in eğitim faaliyetlerinin önemine dikkat çeken Genel Başkanımız Halil Çukutli, Eğitimin iş hayatının olmazsa olmazı olduğunu belirterek, “Eğitim durduğu zaman, insanın hayatı da durmuş demektir. Çağımızın şartlarına uygun olarak eğitimlerimizi güncelleyerek kapasitemizi arttırıyoruz” dedi. Ayrıca, İl Başkanlarımızın bulundukları illerde örgütlenme konusunda yaptığı çalışmaların değerli olduğunu ifade eden Çukutli, yakın zamanda milyonları aşarak daha büyük bir Konfederasyon olma yolunda yapılan çalışmaların önemli olduğunu vurguladı.

“HAK-İŞ, Kararlı Azimli ve İstikrarlı Bir Mücadele Sürdürüyor”
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in bir işçi örgütü olarak çalışanların haklarını koruma konusunda kararlı, azimli ve istikrarlı bir mücadeleyi sürdürdüğünü aynı zamanda bir sivil toplum örgütü olarak da ülkemizin bölgemizin ve küremizin bütün sorunlarına yönelik söyleyecek sözleri ve çözümleri olan bir Konfederasyon olduğunu ifade etti. 

“Filistin Konusunda Tavrımız, Duruşumuz ve Mücadelemiz Açık ve Net”
HAK-İŞ’in Filistin konusunda tavrı, duruşu ve mücadelesinin açık ve net olduğunu ifade eden Arslan, “Özellikle 7 Ekim’den sonra Filistin ve Gazze’ye yönelik İsrail'in başlattığı soykırım ve soykırıma bağlı olarak ortaya çıkan katliamlara karşı Konfederasyonumuz yoğun bir çalışma içerisinde oldu” dedi. HAK-İŞ’in Gazze’ye yönelik yapılan yardımın planlanarak bölgeye ulaştırıldığını vurgulayan Arslan, HAK-İŞ Yönetim Kurulu’nda alınan karar ile yeni bir yardım kampanyasının başlatıldığını, şu anda 10 Milyon liranın üzerinde bir bütçenin toplandığını söyledi.

Filistinli Şehitler Anısına Hatıra Ormanı
25 Kasım’da Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Filistinli kadınlarla dayanışmamızı göstermek amacıyla Ankara’da yürüyüş gerçekleştirip ABD Büyükelçiliği önünde katil İsrail ve emperyalist ABD’nin kınandığını belirten Arslan, HAK-İŞ İl Başkanları Toplantısı öncesinde Filistinli Şehitler Anısına Hatıra Ormanı fidan dikimi etkinliğinin gerçekleştirildiğini söyledi.

HAK Arama ve Kurtarma Umut Timi Ekip Sayımızı Arttırıyoruz
HAK Arama ve Kurtarma Umut Timinin geliştirilmesine ve akredite ekiplerin sayısının arttırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Arslan, “Umut Timimizin bütün Türkiye sathında güçlendirecek yeni bir modeli hayat geçirmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin 7 bölgesinde, hafif arama kurtarma yeteneği olan Türkiye sathında depremler, sel ve yangınlar gibi çeşitli felaketlerde üyelerimize ve milletimize en hızlı şekilde hizmet etmek için bir sivil toplum refleksiyle arama kurtarma timimizi ülke düzeyine yaymaya karar verdik” dedi.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ile önemli bir işbirliği gerçekleştirilmesi yönünde prensip kararına varıldığını ifade eden Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından düzenlenen işçi ceza paraları fonuna arama ve kurtarma konusunda yeni bir projenin teslim edildiğinin müjdesini verdi.

“Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısına İtirazımız Var”
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun önümüzdeki günlerde toplantıya çağrılacağını ifade eden Arslan, “HAK-İŞ olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yapısına yönelik itirazımız var. Bu yapı sakat bir yapıdır, antidemokratik bir yapıdır. Ülkemizdeki 16 milyon işçiyi temsil etmekten uzak bir yapıdır. Onun için HAK-İŞ olarak asgari ücret tespit komisyonun yapısının ısrarla değişmesini istemeye devam edeceğiz. Bu yapıdan sağlıklı bir asgari ücretin çıkmayacağını biliyoruz” dedi. 

Toplantıda, Hak-iş Genel Başkan Yardımcıları Devlet Sert ve Yunus Değirmenci de il başkanlarını selamlayarak gündeme dair birer konuşma yaptı.
Toplantı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Kasım 2023 Çarşamba