Lezita çalışanlarına Büyük MÜJDE!...

Lezita çalışanlarına Büyük MÜJDE!...

Sendikamızdan bir hukuk zaferi daha, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Yetkili Sendika Öz Gıda İş dedi.

Değerli Lezita Emekçileri,
Sendikamız, son dönemde yürüttüğü Abalıoğlu Lezita örgütlenmesinde hukuki bir zafer daha elde etti. Öz Gıda İş Sendikasının Abalıoğlu Lezita’da toplu pazarlığa başlamak için yeterli çoğunluğa sahip olduğu yargıtay kararı ile bir kez daha tescillendi.

Bilindiği üzere örgütlenme çalışmalarını sürdürdüğümüz Abalıoğlu Lezita işletmesinde başlattığımız örgütlenme çalışması sonucu yeterli çoğunluğu sağlayarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığına başvuruda bulunmuş, ancak işveren yetki tespitine karşı dava açmıştı. En son Bölge Adliye Mahkemesinde 25 Ocak 2023 tarihinde görülen davada sendikamız lehine karar verilmesi üzerine bu kez işveren tarafından bir üst mahkemeye temyize götürülmüştü.

Bunun üzerine, T.C. Yargıtay 9. Hukuk Dairesinde, 2023/14158 esas no ile görülen temyiz davasında daha önce Bölge Adliye mahkemesinin sendikamız adına verdiği olumlu yetki tespiti kararını onayarak 2021 yılında Abalıoğlu Lezita’da sağladığımız çoğunluğu bir kez daha tescil etti. Kararın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na tebliğ edilmesinin ardından sendikamız, süreç ile ilgili atılması gereken adımları atacaktır.

Elde ettiğimiz hukuk zaferi göstermiştir ki sendikalı olan çalışan, güçlü ve güvenceli çalışandır. Abalıoğlu işvereninin yapması gereken ise bir an önce sendikamız ile toplu iş sözleşmesi masasına oturması ve çalışanlarının taleplerine karşılık vermesidir. Bu karar, emekçilerin güvencesizliğe, düşük ücrete, baskılara teslim olmadan çalışabileceğini gösteren bir karardır. Bu karar, tüm işyerlerinde sendikasız çalışmanın artık son bulabileceğini gösteren bir karardır.

Abalıoğlu Lezita çalışanlarının kararlı mücadelesi ve eksilmez desteğiyle beklenen toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının çok yakın olduğunun müjdesini veriyor, kararın tüm Abalıoğlu Lezita çalışanlarına hayırlı olmasını diliyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Kasım 2023 Salı