Çukutli, 'Tüm Eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyoruz'

Çukutli, 'Tüm Eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü Kutluyoruz'

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, "Öğretmenliğin dünyadaki en onurlu ve gıpta edilecek mesleklerin başında olduğunu söyleyerek, “İdealini ve heyecanını daima diri tutan, kendini her zaman güncelleyen değerli eğitmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış, gelişmiş ve güçlü bir dünya devleti haline gelecektir.” dedi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda savaştan henüz çıkmış, bütün meslek sahibi ve eğitimli nüfusumuzu şehit vermiş, üstüne birde yoksulluk ve yoklukla mücadele ederken yarınlara umutla bakabilmemiz öğretmenlerimiz sayesinde olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri üstün gayreti her fırsatta dile getirmiştir. Atatürk genç Türkiye'nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü, muhasır medeniyetler seviyesine çıkmamız için eğitimin her alanda yaygınlaşması gerektiğini görüyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." sözüyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir.

Bilhassa kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babamız kadar değerli, her türlü övgüye ve takdire layık görülmektedir. Bugün Türkiye, dünyanın saygın devletlerinden biri haline geldiyse bunda en önemli pay fedakâr öğretmenlerimizindir. İlim ve amel bakımından yüksek derecede olan İslam Halifesi Hazret-i Ali (Radiyallahu Anh), ilme ve öğrenmeye çok kıymet verdiğini “Bana bir harf öğretenin kölesi olurum.” bilindik sözüyle ne kadar güzel özetlemiştir.

Yine, Sevgili Peygamberimiz (s.a.v), alimin üstünlüğünü şöyle ifade ediyor: "Âlimin âbide üstünlüğü, benim sizden en basitinize olan üstünlüğüm gibidir" sözünden hareketle; üzerine yazılmaya hazır tertemiz bir sayfa, tertemiz bir yaratılışa sahip çocuklarımıza bilgiyi öğretmekten ziyade insanlığı öğreten, sonsuz sevgi ve sabırla çalışan, bu kutsal mesleğe gönül vermiş tüm fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü yürekten kutluyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Kasım 2023 Perşembe