Öz Gıda İş Başkanlar Kurulumuz Kıbrıs’ta Toplandı

Öz Gıda İş Başkanlar Kurulumuz Kıbrıs’ta Toplandı

Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin başkanlığında toplanan Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın da katılımıyla 7 Kasım 2023 tarihinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirildi.

Başkanlar Kurulu Toplantısında; Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, Gebze Şube Başkanımız Cemal Öztürk, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Genel Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Rize Şube Başkan Yardımcımız Necdet Hacıosmanoğlu, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, Marmara Bölge Temsilcimiz Yıldırım Çiçek ve İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar da yer aldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Başkanlar Kurulu Toplantısında Öz Gıda İş Sendikamızın büyük zorluklara karşın başarıyla yürüttüğü 48 yıllık mücadelesi, ilkeleri ve misyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çukutli konuşmasına, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’a Başkanlar Kurulumuza katılımında dolayı teşekkür ederek başladı.  Sendikamızın emekçilerin hak ve hukukunu koruyan bir emek örgütü olduğunu belirten Genel Başkanımız, Başkanlar Kurulu toplantısının Öz Gıda İş’e, ülkemize, milletimize ve emek hareketine hayırlar getirmesini diledi.

Hak-İş’in Deneyimlerinden Faydalanmak İstiyoruz
Uluslararası alanda yaptığımız iş birliği çalışmaları ve proje uygulamaları ile dünyadaki sendikal gündemi de yakından takip ettiğimizi belirten Çukutli, “Halihazırda Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu EFFAT üyesiyiz ve IUF üyeliği için de başvuru sürecimizi başlattık. Ayrıca, Arnavutluk, Makedonya, Bosna-Hersek ve Kosova’ya yaptığımız ziyaretlerde sendikalar ile de iş birliği görüşmeleri yaparak protokoller imzaladık. Tecrübe paylaşımı ve yapacağımız ortak projelerle hem ülkemizin hem de balkan ülkelerinin sendikal birikimine önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Hem IUF üyelik başvurumuz hem de Balkan ülkelerindeki sendikalarla yapacağımız ortak projelerde Hak-İş’in deneyiminden faydalanmak istiyoruz, desteğini ve katkılarını bekliyoruz” dedi.
Örgütlenme süreçlerinden yaşanan zorluklardan, davaların uzun sürmesinden ve yüksek enflasyon ve ekonomik dalgalanmanın emekçiler üzerinde yarattığı baskılardan ve mevsimlik işçilerin sorunlarının halen devam ettiğinden bahseden Genel Başkanımız Halil Çukutli, bu sorunlar bir an önce çözüme kavuşturulması gereken önemli sorunlarımız.” diye konuştu.

Arslan, “Yeter Ki Birlik ve Beraberliğimiz Devam Ettirelim”
Öz Gıda İş Sendikasının Hak-İş’in kurucu ve kesintisiz temsil edilen tek sendikası olduğunu söyleyen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bugün Öz Gıda İş Sendikası Türkiye’nin Gıda İş Kolunda en büyük sendikası haline geldiyse bunda bu yönetimin büyük payı var. Ama bunlar yeterli değil daha da iyi yerlere gelmeli hedefimizi büyütmeliyiz. Sendikacılık fedakârlık ve mücadele ister, şimdi her zamankinden daha çok koşma zamanı, mücadele, azim ve inançla sendikal örgütlenme çalışmalarını sürdürmeliyiz. Bunda da Hak-İş ve Öz Gıda İş olarak hepimize görevler düşüyor. Yeter ki birlik ve beraberliğimiz devam ettirelim.” dedi.

Başta örgütlenme önündeki engellerin kaldırılması konusu olmak üzere çalışma hayatında yaşanan diğer sorunların çözümü için yapılan çalışmalar hakkında da önemli değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Hak-İş olarak Türk-İş ile birlikte bir taslak üzerinde ortak çalışmalar yürütüyoruz. Tamamlanır tamamlanmaz kapsamlı bir dosya ile birlikte bakanlığa sunacağız.” diye konuştu.

Genel Başkan Yardımcılarımız, Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ ve Adnan Gürsoy da sendikamızın çalışmaları, örgütlenme faaliyetleri, yürüttüğümüz projeler, Mesyeb Sınav ve Belgelendirme faaliyetleri ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunarak başkanlar kurulunun sendikamıza hayırlar getirmesini diledi.

Toplantıda söz alan şube başkanlarımız da örgütlü olduğumuz fabrikalardaki son durum, yaşanan sorunlar, yapılan çalışmalar, alınan önlemler ve yürüttükleri faaliyetlere ilişkin görüş ve önerilerini sundular. 

Başkanlar Kurulumuz ayrıca şubelerde üye sayılarının değerlendirilmesi, devam eden ve tamamlanan toplu iş sözleşmeleri, şubelerin hedefleri, 2023 yılında gerçekleştirilmesi planlanan şube başkanlarına yönelik kişisel gelişim ve liderlik eğitimi, temsilci eğitimleri, örgütlenme faaliyetleri, çalışma hayatı ve gündemdeki diğer çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu.

Toplantı, hediye takdiminden sonra aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Kasım 2023 Salı