Çukutli, HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışmasına Ödül Törenine Katıldı

Çukutli, HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışmasına Ödül Törenine Katıldı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Genel Başkanı Yardımcısı Halil Çukutli, Hak-İş tarafından “emeğin ve emekçinin” görünürlüğünün artırılması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları ile gerçekleştirilen HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Yarışmasına ödül törenine” katıldı.

Ödül töreninde, Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Devlet Sert, Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, Konfederasyonumuza bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yardımcıları, Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul, fotoğraf sanatçıları, basın mensupları yer aldı.

“Emeğin Resmedilmesi Çok Değerli”
Genel Başkanımız Halil Çukutli yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Bizler HAK-İŞ Konfederasyon olarak her zaman o zorluk içerisinde çalışan işçilerimizin destekçisi olarak yer alıyoruz ama ne olursa olsun mutlaka yapılması gereken şeyler var. Yapay zekanın konuşulduğu bir zamanda bile halen çalışma ortamı anlamıyla çok kötü şartlarda çalışan, dünyanın dört bir yanında yer altında olsun yer üstünde olsun, zor şartlarda çalışan milyonlarca işçi var. Bunun resmedilmesi o kadar önemli ve kıymetli. Bu açıdan çalışan ve buraya fotoğraf gönderen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Yarışmamıza İlgi Her Geçen Gün Artıyor”
Bu yıl yarışmamıza 1213 tane fotoğrafın gönderildiğine vurgu yapan Çukutli, “4 fotoğrafımız ödüle layık görüldü. İnşallah gönderilen fotoğraf sayımız giderek artarak devam eder. Her bir fotoğraf bizim için çok değerli ve önemli. Ödül alan arkadaşlarımızı buradan bir kez daha tebrik ediyorum. Burada özellikle Kültür Sanat Komitemize bu süreçte vermiş olduğu yoğun mesaiye ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız yetkililerine teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Uluslararası Bir Fotoğraf Yarışması Hayal Ediyoruz”
Hak-İş Genel Başkan Mahmut Arslan, bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz “Emek” temalı fotoğraf yarışmamızın hayırlı olması dileğinde bulunarak, “HAK-İŞ Konfederasyonu olarak ulusal düzeyde değil uluslararası düzeyde bir “Emek Fotoğrafları Yarışması”nı hedefliyoruz. Kısa Film Yarışmasında da böyle olmuştu. Yola çıkarken çeşitli tereddütlerimiz vardı. Daha sonra uluslararası düzeye taşıyınca gördük ki bu alanda çok sayıda yapılmış faaliyetler var. Ama bizimki özgün bir çalışmaydı. Bir anda yüzlerden, binlere, dört binlere ve beş binlere yükselen bir ilgi ile karşılaştık. Umuyoruz ki, on binleri aşan fotoğraf yarışmalarımızı önümüzdeki dönemlerde gerçekleştiririz” temennisinde bulundu.

“Emeği Sanatla Buluşturuyoruz”
HAK-İŞ Konfederasyonu olarak, sendikacılığı sanat ile buluşturduklarına dikkat çeken Arslan, “Fotoğraf emeği ve insanı temsil ediyor. Biz sendikal mücadeleyi sendikal yaklaşımın ötesine taşımak istiyoruz. Sendikal hareketi kültür, sanat ile buluşturmak istiyoruz. Belki bir sendikacının saatlerce konuşarak vereceği mesajları bir fotoğraf karesi ile verebileceğini düşünüyoruz. Sendikacılık faaliyetleri arasında bizler sanatla, kültürle, sendikal mücadeleyi birleştirebilirsek, buluşturabilirsek, bizim işimiz daha da kolaylaşır” diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent, HAK-İŞ Kültür ve Sanat Komite Başkanımız Birsen Çiçek Odabaşı ve Anadolu Ajansı Görsel Haberler Direktörü Fırat Yurdakul’un yaptığı konuşmaların ardından yarışmada ödül alanlara ödülleri Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent tarafından takdim edildi.

Yarışmada, birincilik ödülünü “Madenci” fotoğrafı ile Ahmet Öner, ikincilik ödülünü “Tuğla Fabrikası” Çiğdem Sorgut, üçüncülük ödülünü “Üzüm Pekmezi” fotoğrafı ile Özlem Dağlı Çelebi ve Özel Ödülü ise “İnşaat İşçilerinin Ekip Çalışması” fotoğrafı ile Emir Tetik aldı.

Ödül takdiminin ardından, yarışmada ödül alan ve sergilenmeye layık görülen fotoğrafların yer aldığı “HAK-İŞ 4. Emek Fotoğrafları Sergisi” açılışı gerçekleştirildi.
Yayımlanma Tarihi: 1 Kasım 2023 Çarşamba