Çukutli, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü Kutlamanın Gururu ve Mutluluğu İçindeyiz’

Çukutli, ‘Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümünü Kutlamanın Gururu ve Mutluluğu İçindeyiz’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, “Bizler, çalışanlar olarak, yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle ekonomik büyümeyi gerçekleştirerek kalkınmış, gelişmiş ve terörün konuşulmadığı, Cumhuriyetin 100 yıllık şanına uygun güçlü anayasa ile taçlandırılmış bir demokrasi talep ediyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Cumhuriyetin ilanının 100. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Bugün Türkiye’de “Egemenliği kayıtsız, şartsız milletine veren, demokrasi, özgürlük ve kadın-erkek eşitliğini devlet yönetimine en belirgin şekliyle yerleştiren ve demokrasimizi taçlandıran Cumhuriyetin ilanının 100. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyiz.

Bütün olumsuzluklara rağmen işgalin pençesinde var olma mücadelesi veren büyük Türk milleti, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde, milli kurtuluş mücadelesini, büyük acılarla, zorluklarla, yıllarca süren yoklukla, binlerce şehit kanıyla, şanla, şerefle kazanmış ve ne kadar yüksek karakterli bir millet olduğunu bütün dünyaya ispat ederek Cumhuriyetimiz ile yeniden ayağa kalkmıştır. 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet, bağımsızlığından asla taviz vermeyen aziz milletimizin verdiği emsalsiz mücadelenin, onurlu duruşunun ve vatan sevgisinin bir eseridir. Her alanda ilerleyişin kaynağı, birlik ve beraberliğimizin en büyük güvencesidir. Bir asırdır Cumhuriyetimizin kat ettiği mesafe, hepimiz için büyük bir iftihar vesilesidir.

Ülkemizin 100 yıllık kazanımlarının arkasında toplumumuzun dayanışmayı esas alan ve birliktelikten doğan güven duygusu yatmaktadır. Millet olarak, milli mücadele döneminde olduğu gibi umutlarımızı kaybetmeden, geleceğe ait beklentilerimizden ve hedeflerimizden vazgeçmeden, kendimize güvenerek yaşadığımız bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyor, birlik ve beraberliğimizi en üst seviyede tutarak hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına yakışır bir ilerleme kaydedebilmek için büyük emek sarfetmekteyiz. Cumhuriyetimizin üzerine yapılandırıldığı temel felsefenin ışığında, hep en iyiyi hedefleyen bir tutumla bugüne varmış bulunmaktayız. Bu anlayışı hiç kaybetmeden Öz Gıda İş sendikasını, Türk sendikal hayatının geleceğinde söz sahibi bir sivil toplum kuruluşu konumuna getirebilecek önemli projelerimizle yolumuza devam etmekte, Cumhuriyetimizin 100. Yılına yakışır hızlı ve emin adımlarla ilerlemekteyiz.  

Bizler, çalışanlar olarak, yeni yatırımlarla, üretimle, ticaretle ekonomik büyümeyi gerçekleştirerek kalkınmış, gelişmiş ve terörün konuşulmadığı, Cumhuriyetin 100 yıllık şanına uygun güçlü anayasa ile taçlandırılmış bir demokrasi talep ediyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünün, Türkiye işçi hareketine, çalışma hayatına ve tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 27 Ekim 2023 Cuma