Çukutli; ‘Dünya Gazze’deki Katliama Seyirci Kalamaz’

Çukutli; ‘Dünya Gazze’deki Katliama Seyirci Kalamaz’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Siyonist İsrail devletinin Filistin halkına yönelik devam eden saldırılarını kınayarak, "Öz Gıda İş Sendikası olarak İsrail vahşetini lanetliyor, Gazze’ye karşı yapılan vahşet ve soykırım girişiminin bir an önce son bulmasını diliyoruz" dedi. 

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

İsrail tarafından Filistin halkına yönelik yıllardır sürdürülen abluka ve zulüm, yaşanan son saldırılarla artık dayanılmaz bir hale geldi. Hamas’ın gerçekleştirdiği eylemi bahane ederek yıllardır uyguladığı sistematik saldırılarını neredeyse topyekûn bir soykırım aşamasına taşıyan İsrail’in, en ağır silahlarla çoluk çocuk demeden gerçekleştirdiği katliam, insanlık vicdanının kaldıramayacağı bir boyuta ulaştı. Birleşmiş Milletler kararlarını hiçe sayarak Filistin topraklarındaki işgalini daha da genişletmeyi amaçlayan İsrail’in ortaya koyduğu insanlık dışı vahşete daha fazla sessiz kalınması artık mümkün değildir. Gazze’de yaşananlar bir savaş değil, hukuk tanımaz bir devletin bütün imkanlarıyla masum sivillere yönelik ortaya koyduğu toplu bir soykırımdır. Kurulduğu günden bu tarafa Ortadoğu coğrafyasında sürekli çatışma çıkarak bölge barışını tehdit eden İsrail, kendi halkının huzuru ve yaşam güvenliğini sağlamak için bile olsa Filistinlilere yönelik katliam ve saldırılarından koşulsuz ve sürekli biçimde vazgeçmek zorundadır. İsrail halkı huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsa, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı işgal etme ve ele geçirme planıyla bölgeyi sürekli kaosa sürükleyen Netanyahu hükümetine dur demeli, İsrail’in kanlı saldırılarına ve katliamlarına karşı çıkmalıdır.

Batı İsrail’in Soykırımına Ortak Olmamalı
İsrail’in pervasızlığının ve hukuk tanımazlığının en büyük sebebi; sözde insan hakları ve demokratik değerlerin beşiği olduğunu savunan AB ülkeleri ve ABD’nin kendisine koşulsuz destek vermeleridir. Kendi soykırım geçmişi ile henüz yüzleşmeyen AB ülkelerinin, İsrail’in gerçekleştirdiği katliamlara silah ve ordu gücüyle destek vermeleri, gelecekte kendileri için yeni bir utanç kaynağı olacaktır. ABD ve AB ülkelerinin; 2 milyon insanı adeta açık cezaevi koşullarında yaşamak zorunda bırakıldıkları küçücük toprak parçasından sürmek için her türlü katliamı meşru sayan İsrail’e engel olmaları beklenirken, yaptıkları askeri yardımlarla adeta teşvik ediyor olmaları İsrail’in soykırımına ortak olduklarının en açık göstergesidir. Bölgesel bir kaos ve küresel bir din savaşının fitilini ateşleyecek potansiyel barındıran Gazze’deki soykırım girişimi, Batı’nın kendi çıkar hesaplarını alt üst edeceği gibi insanlık değerleri için de telafisi imkânsız sonuçlara yol açacaktır. Gazze’de yaşanan vahşet ve soykırıma bırakın destek verilmesini, sessiz kalınması bile insanlık değerleri adına büyük bir utanç yaşatacaktır. ABD ve Batı ülkelerinin İsrail’e verdikleri koşulsuz destekten bir an önce vazgeçmelerini, İsrail’in soykırım ve işgal politikalarına karşı seslerini yükseltmelerini bekliyoruz.

İslam Ülkeleri Harekete Geçmeli
Gazze’de yaşanan insanlık dışı vahşet karşısında Batı’nın İsrail saldırılarına destek veren tutumu kadar İslam ülkelerinin yeterince tepki vermemesi de üzerinde durmamız gereken önemli bir konudur. Onlarca İslam ülkesinde yaşayan yüz milyonlarca Müslüman, İsrail saldırılarıyla binlerce çocuk ve kadının katledilmesi karşısında mazlumdan yana tavrını ortaya koymalı, yapılan zalimliğe karşı harekete geçmelidir. Müslümanların İsrail zulmüne karşı koymaları gereken tavır, imkanlarının değil imanlarının bir gereğidir. İsrail’in Filistin’i topyekûn işgal etme girişimini durduracak en büyük güç; İsrail’i dize getirecek silahlar değil Müslümanların yürekten gelen samimi bir “yeter artık” haykırışı olacaktır. İslam toplumları aralarındaki bütün ihtilafları bir kenara bırakarak Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa’ya, onun savunmasını yapan Filistinlilere, din kardeşlerine, mazlum ve masum çocuklara, kadınlara sahip çıkmak, İslam’ın onur ve izzetini bir avuç gözü dönmüş zalimler topluluğuna karşı cesaretle korumak zorundadır. Nebi’miz Muhammed’in ilk kıblesi Mescid-i Aksa yalnız değildir. Gazze yalnız değildir. Başlarına bombalar yağdırılırken ellerini semaya açarak dua eden masum çocuklar yalnız değildir. Öz Gıda İş Sendikası olarak İsrail vahşetini lanetliyor, Gazze’ye karşı yapılan vahşet ve soykırım girişiminin bir an önce son bulmasını diliyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Ekim 2023 Salı