2023 Yaz Eğitim Programı Genel Başkanımız Çukutli’nin katılımıyla sona erdi

2023 Yaz Eğitim Programı Genel Başkanımız Çukutli’nin katılımıyla sona erdi

Sendikamız tarafından 24 Temmuz 2023 tarihinde başlatılan 2023 yılı yaz dönemi Eğitim Semineri, son grup olan Çorlu Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan temsilci ve üyelerimizin katılımıyla 13 Ekim 2023 tarihinde sona erdi. Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin de katıldığı Çorlu Şube Eğitim Programında temsilci ve üyelerimize katılım sertifikası verildi.

Eğitim programında; Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Şube Başkan Yardımcılarımız, Çorlu Şube Kadın Komitemiz, Eğitmenlerimiz Taner Uğurlu, İsmail Uğur ve Çorlu Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan sendika temsilcilerimiz ve üyelerimiz yer aldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli gerçekleştirdiği konuşmasında, temsilci ve üyelerimizi eğitim tesislerimizde gerçekleştirdiğimiz bir eğitim programında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Burada Kazandığınız Tecrübe ile Daha Bilinçli Sendikacılık Yapmanızı Arzuluyoruz
Yapılan eğitim programının iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini, bu sayede daha mücadeleci, bilinçli ve deneyimli sendikacıların yetiştiğini ifade eden Çukutli, eğitime katılan üyelerin burada kazandığı tecrübe ile hayatlarına ve sendikal mücadeleye olumlu yönde katkı yapmasını ve bu anlayışla daha bilinçli sendikacılık yapmalarını arzuladığını dile getirdi. 

Konuşmasının devamında, gündem, ekonomi, çalışanların üzerindeki vergi yükü, toplu iş sözleşmeler, yüksek enflasyon ve Sendikamız Öz Gıda İş’in, faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkanımız Halil Çukutli, Sendikal çalışmalarımızı 47 yıldır aynı ilke, değer ve hedeflerle kararlılıkla sürdürüyoruz. Öz Gıda İş olarak, Türkiye’deki sendikal harekete damgasını vuran bir konumdayız. Sendikal hareketin en kurumsal, önemli, vazgeçilmez ve belirleyici bir aktörüyüz. Bunu, kuruluş ilkelerimizi her gün geliştirerek, güçlendirerek ve yenileyerek geliştirdik. Bundan sonra da aynı güç ve ivmeyle yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki Sendikalılık Oranlarının Artması İçin Yenilikçi Bakış Açısıyla Hareket Etmemiz Gerekiyor
Öz Gıda İş’in 39 bin üyeye ulaştığını ve bunun en kısa zamanda 50 bin’e çıkarılması gerektiğine dikkat çeken Çukutli, şunları kaydetti: “Örgütlenme önündeki tüm engellere ve her türlü zorluğa rağmen Türkiye’nin gıda işkolundaki en büyük sendikası olarak güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Ancak bu büyüklüğümüzü devam ettirmek ve Türkiye’deki sendikalılık oranlarını arttırabilmek için gayretimizi, heyecanımızı ve inancımızı kaybetmeden çok daha yoğun ve yenilikçi bakış açısıyla hareket etmemiz gerekiyor” dedi.

Son olarak sendikamızın ilkelerinden “Güven, Yenilikçi, Mücadelecilik, Adalet, Bağlılık ve Şeffaflık” başlıklarını verdiği örneklerle açıklayan Çukutli, daha sonra fabrikalarda yaşanan sorunlar hakkında üyelerimizle birlikte istişarede bulunarak kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ ve Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın da gündeme dair kısa bir konuşma yaparak eğitim programının iyi sonuç vermesi temennisinde bulundu.  

Eğitim programının devamında eğitmenlerimiz tarafından yapılan sunumun ardından eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkanımız Halil Çukutli ve Şube Başkanımız tarafından takdim edildi. 2023 Yaz Eğitim Programı, toplu resim çekimiyle ile son buldu.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 13 Ekim 2023 Cuma