Genel Başkanımız Halil Çukutli, NEET PRO Projesi Açılış Toplantısına Katıldı

Genel Başkanımız Halil Çukutli, NEET PRO Projesi Açılış Toplantısına Katıldı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, sendikamız tarafından yürütülecek olan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından hibe edilen “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençlere Yönelik İşgücü Piyasası Destek Programı kapsamında oluşturulan, "Gençlerin Yetkinliklerinin İyileştirilerek İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Projesi” (NEET PRO) açılış toplantısına katıldı.

12 Ekim 2023 tarihinde Sendikamız Genel Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya, Genel Başkanımız Halil Çukutli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa ve Mali Yardımlar Dairesi Daire Başkanı Osman Murat Çetin, Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Pladis Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdürü Alper Kantar, Ankara Ülker Bisküvi İnsan Kaynakları Müdürü Bilal Türker, Karaman Biskot İnsan Kaynakları Müdürü Abdullah İlhan, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş, Gebze Şube Başkanımız Cemal Öztürk, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, fabrikalarımızdaki üyelerimiz ve genel merkez çalışanlarımız katılım sağladı.

Toplantının açılışında konuşan Genel Başkanımız Çukutli, Sendikal mücadelenin yalnızca toplu iş sözleşmesi yapmaktan ibaret olmadığını, birçok alanda sağladığı faydaların dışında yürüttüğü projelerle de önemli oranda topluma fayda oluşturduğunu ifade etti.

Sendikamızın yürüttüğü diğer projelerden de bahseden Çukutli, yürüttüğümüz faaliyet ve projelerin 10 yılı aşkın süredir başta üyelerimiz olmak üzere tüm gıda sektörü için katma değer yaratma hedefli olduğunu belirtti. 12 ay sürecek olan bu projemizin de istihdam gibi hem sektöre, hem gençlere, hem de ülkemize yarar sağlayacak bir amacının olmasının projeye kattığı değeri maksimuma çıkardığını söyleyen Genel Başkanımız, projenin tüm yararlanıcılar için hayırlara vesile olmasını dileyerek, teşekkür etti.

Toplantı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa ve Mali Yardımlar Dairesi Daire Başkanı Osman Murat Çetin’in yaptığı bilgilendirme konuşması ile devam etti. Şu ana kadar yapılan faaliyetlerden bahseden Çetin, genç istihdamına yönelik olduğu için Öz Gıda İş Sendikası’nın yürüteceği projenin kendileri için çok önemli olduğunun altını çizdi. Süreçte sendikaların işçilere ve istihdama ekstra yarar sağladığını söyleyen Çetin, bu projenin de aynı verimlilikle sürdürülmesini temenni ederek sözlerini bitirdi.

Proje Asistanı Sinan Özenç Dalgıç tarafından proje içeriği ile ilgili bir bilgilendirme sunumu yapılarak toplantı sonlandırıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe