Rize Şubemizin Eğitim Semineri Sona Erdi

Rize Şubemizin Eğitim Semineri Sona Erdi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımızla birlikte Yeşilovacık Mersin Eğitim Tesislerimizde 2-6 Kasım 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen Çaykur 3. Grup Eğitim Seminerine katılarak temsilci ve üyelerimizle bir araya geldi.

Seminerde Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, Şube Başkan Yardımcılarımız Necdet Hacıosmanoğlu, Kazım Öksüz, Şube Yönetim Kurulu Üyemiz Sami Türüt, Camidaığ, Salarha, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, Kendirli, Araklı, Bölümlü, Çamlı, Hayrat, Karaca, Of Tirebolu, Selimiye ve 100. Yıl Pazarlama fabrikalarında çalışan temsilci ve üyelerimiz yer aldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Çaykur’da çalışan temsilci ve üyelerimizi ilk kez Yeşilovacık Eğitim Tesislerimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çukutli, bu eğitim programlarının devam etmesinin önemine vurgu yaparak, “Bugün burada gerçekleştirdiğimiz eğitim semineri, sürekli hale getirdiğimiz eğitim modelimizdir. Öz Gıda İş olarak eğitimin sürekliliğinden yanayız. Yapacağımız eğitimlerle teşkilatımızın her bir ferdinin donanımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Bu eğitim çalışmalarını iyi değerlendirin”
Çukutli, temsilcilerimizin sendikal mücadelede daha etkin yer almalarını sağlamak için gerçekleştirdiğimiz eğitim çalışmalarına değinerek, “Bu eğitim çalışmalarını iyi değerlendirin. Bu çalışmaları kendimizi yenilemek için bir fırsat olarak görüyorum. Her daim yeni bilgilere, yeni yaklaşımlara ihtiyacımız var. Temsilcilerimiz de burada edinecekleri bilgilerle her yönden oldukça donanımlı ve bilgili hale gelecek, işyerlerinin ve çalışanların sorunlarının tespiti ile çözümüne katkıda bulunabilecek, tüm bunların sonucunda temsil ettikleri sendikanın önem ve başarısını arttırarak çok daha kaliteli hizmet sunacaktır” dedi.

Türkiye’deki sendikalılık oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken Çukutli, Bu yılın temmuz sonu itibarıyla 16 milyon 413 bin işçiden 2 milyon 421 bininin sendikalara üyeliği bulunurken, sendikalaşma oranı yüzde 14,7’de kaldı. Sendikamız Türkiye’nin gıda iş kolundaki en büyük işçi sendikası olmaya devam ediyor ama bu yeterli değil, sendika olarak Türkiye’nin gıda işkolunda açık ara en büyük sendikası olmayı hedefliyoruz. Bu sebeple örgütlenmede çok daha yoğun ve yenilikçi bakış açısıyla hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu. 

“Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz”
Sendikamızın vazgeçilmez ilkelerinden “Güven, Yenilikçi, Mücadelecilik, Adalet, Bağlılık ve Şeffaflık” başlıklarını verdiği örneklerle açıklayan Çukutli, “sendikamızı her zaman bu ilkelere bağlı kalarak daha etkin ve verimli çalışmasını sağlayacak, belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

Son olarak sendikamızın politikaları ve çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Genel Başkanımız, daha sonra fabrikalarda yaşanan sorunlar hakkında üyelerimizle birlikte istişarelerde bulunarak kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin ardından Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ da gündeme dair kısa birer konuşma yaparak eğitim programının iyi sonuç vermesi temennisinde bulundu.  

Eğitim programının devamında eğitmenlerimiz tarafından yapılan sunumun ardından eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkan Yardımcılarımız ve Şube Başkanımız tarafından takdim edildi. Eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Ekim 2023 Cuma