Çukutli, Çaykur fabrikalarında çalışan üyelerimizle eğitim tesislerimizde bir araya geldi

Çukutli, Çaykur fabrikalarında çalışan üyelerimizle eğitim tesislerimizde bir araya geldi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımızla birlikte Yeşilovacık Mersin Eğitim Tesislerimizde düzenlediğimiz eğitim programı kapsamında Çaykur Genel Müdürlük, Bölge Müdürlüğü, Arhavi, Hopa, Ardeşen, Çamlı, Fındıklı, Hemşin, Işıklı, Kirazlık, Melyat, Sürmene, Taşlıdere, Aşıklar ve Musadağı Çay fabrikalarında çalışan üyelerimizle bir araya geldi.

İlk Grubun yer aldığı eğitim programında Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir ve Şube Başkan Yardımcımız Orhan Topaloğlu yer aldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Çaykur’da çalışan temsilci ve üyelerimizi Yeşilovacık Eğitim Tesislerimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Çukutli, bu eğitim programlarının devam etmesinin önemine dikkat çekerek, eğitim programlarının çalışanların sorunlarının çözümü ve deneyim kazanma konusunda yararlı olmasını dileğinde bulundu.

“Temsilcilerimiz her yönden donanımlı ve bilgili hale gelecektir”
Çukutli, temsilcilerimizin sendikal mücadelede daha etkin yer almalarını sağlamak için gerçekleştirilen eğitim çalışmalarımıza değinerek, “sendikalar daha donanımlı ve daha dinamik bir teşkilat yapısı oluşturmak zorundadır. Temsilcilerimiz de burada edinecekleri bilgilerle her yönden oldukça donanımlı ve bilgili hale gelecek, işyerlerinin ve çalışanların sorunlarının tespiti ile çözümüne katkıda bulunabilecek, tüm bunların sonucunda temsil ettikleri sendikanın önem ve başarısını arttırarak çok daha kaliteli hizmet sunacaktır” dedi.

Türkiye’deki sendikalılık oranlarının düşüklüğüne dair değerlendirmelerde bulunan Çukutli, Sendikamız Türkiye’nin gıda iş kolundaki en büyük işçi sendikası olmaya devam ediyor ama bu yeterli değil, sendika olarak Türkiye’nin gıda işkolunda açık ara en büyük sendikası olmayı hedefliyoruz. Bu sebeple örgütlenmede çok daha yoğun ve yenilikçi bakış açısıyla hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu.  

“İlkelerimizden Vazgeçmeyiz”
Son olarak sendikamızın vazgeçilmez ilkelerinden “Şeffaflık, bağlılık, güvenilirlik, adalet, verimlilik, birlikte çalışma ve liyakat” başlıklarını verdiği örneklerle açıklayan Çukutli, eğitmenlerimiz tarafından yapılacak eğitim çalışmasının faydalı olmasını diledi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin ardından Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ da gündeme dair kısa birer konuşma yaparak eğitim programının iyi sonuç vermesi temennisinde bulundu.  

İlk gurubun eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma