Ajinomoto Fabrikasında Sağlık Semineri

Ajinomoto Fabrikasında Sağlık Semineri

Sendikamız sosyal sorumluluk projelerimiz kapsamında üyelerimize yönelik eğitim ve bilgilendirme seminerlerimiz devam ediyor.

Ajinomoto ve İzmir Şube Başkanlığımızın işbirliğiyle kadın çalışanlara yönelik sağlık semineri düzenlendi. Balçova İlçe Sağlık Müdürlüğü desteğiyle düzenlenen meme kanserinde farkındalık konulu seminerde, çağımızın hastalığı kanserden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi vurgulandı.

Kadın üyelerimizin büyük ilgisiyle gerçekleştirilen seminerde “Meme Kanseri” hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirildi. Dünya’da ve Türkiye’de kadınlarda görülen en sık kanser türlerinden biri olan meme kanserinden korunmanın yolları ve erken teşhisin önemi vurgulandı.

Sunumunda ayrıca Meme hastalıkları, meme hastalıklarıyla ilgili belirtiler, meme hastalıklarının teşhisi, meme kanseri, meme kanserine neden olan genetik faktörler, belirtileri, hastalığın tanısı ve tedavisi ile ilgili bilgilerin yanı sıra, meme kanserinde erken tanıyı sağlayan yöntemler, tedavi metotları ve koruyucu önlemler kapsamında tüm kadınların ayda bir kez kendi kendine meme muayenesi yapmasının önemi ve 40 yaş üzerindeki tüm kadınların yılda bir kez Genel Cerrahi Uzmanı tarafından muayene olması gerektiğinden bahsedildi.

Seminerde İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, fabrika yöneticileri, işyeri sendika temsilcilerimiz ve kadın çalışanlar yer aldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Eylül 2023 Cuma