Genel Başkanımız Çukutli, Hak-İş Kadın Komitesi Eğitim Programına katıldı

Genel Başkanımız Çukutli, Hak-İş Kadın Komitesi Eğitim Programına katıldı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, 19 Eylül 2023 tarihinde HAK-İŞ Kadın Komitesinin Ilgaz’da yapılan eğitim programına katıldı.  

Eğitim Programına, Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı Devlet Sert, Ak Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, HAK-İŞ Kastamonu İl Başkanımız Mustafa Çağlı, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcımız ve Kadın Komite Başkanımız Fatma Zengin, KKTC Kamu-Sen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri, Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Seher Güneş ve beraberindeki heyet üyeleri, Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Ceren Doğan, Doç. Dr. Oğuz Göksu, Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, Dr. Öğr. Üye. Kürşat Tutar, Hukuk Müşavirlerimiz Hamdi Abdullah Koçoğlu ve Hacer Türk Albayrak, Sendikalarımızın Genel Merkez Yöneticileri ve üyelerimiz katıldı. 

Kadınlar çalışma hayatında hak ettikleri yerde değiller

Genel Başkanımız Halil Çukutli, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında; eğitim programının HAK-İŞ ve KKTC KAMU-SEN sendikamız açısından önemine değinerek, eğitimlerin sosyal hayatta karşılık bulacağına inandığını belirtti.

Kadınların çalışma hayatında hak ettikleri değeri göremediğini belirten Çukutli, bu anlayışın kabul edilemez olduğunu, kadınların çalışma hayatının tüm kademelerinde aktif rol alması gerektiğini söyledi.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KKTC Kamu-Sen Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi heyetini Türkiye'de bir eğitim programında ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Arslan, bu eğitim programlarının karşılıklı devam etmesinin önemine değinerek, eğitim programlarının çalışanların sorunlarının çözümü, deneyim paylaşımı konusunda yararlı olmasını dileğinde bulundu.

“Kadın ve Emek Bizim Birinci Önceliğimiz”
 Arslan, HAK-İŞ’in kadın üye sayısının 200 binin üzerinde olduğunu belirterek, Türkiye sendikal hareketinde sayısal anlamda en fazla kadın üyeye sahip konfederasyonun HAK-İŞ olduğunu, bu bağlamda en büyük sorumluluğun da HAK-İŞ’e düştüğünü ifade etti.
Geleceği birlikte inşa etmek için kadınların çalışma hayatında ve sendikal alanda daha çok yer almaları gerektiğine değinen Arslan, “Kadın çalışanların sendikal mücadeleye de daha fazla ilgi göstermelerini istiyoruz. Erkeklerin izin verdiği kadar değil. Erkeklerin bütün engellemelerine rağmen iş yerlerinde kadınların daha çok sendikal mücadeleye girmesini istiyoruz. Bütün kapılar, bütün alanlar sizin için açıktır. HAK-İŞ olarak bunun böyle olması için de birçok çalışma gerçekleştiriyoruz.

Bugünden yarına her şey değişmiyor. Ama şunu biliyoruz. Son on yıl içerisinde HAK-İŞ’in kadın konusundaki hakikaten ayrıcalıklı ve farkındalık oluşturan çalışmaları, bizi Türkiye’de bir numaraya taşıdı. Eğer çalışma hayatıyla ilgili bir sorun ve bu soruna yönelik çözüm arayışı varsa HAK-İŞ’e danışıyorlar. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde kadın ve aile konusundaki bütün etkinliklerde bütün çalışmalarda mutlaka HAK-İŞ vardır ve orada öncülük yapmaktadır” dedi. 

Arslan, eğitim programının KKTC Kamu-Sen Sendikası ile ortaklaşa gerçekleştirildiğini ve toplantıda KKTC’den gelen sendikacı kadınların da bulunduğunu belirterek, HAK-İŞ’in de her zaman haklı davasında Kıbrıs halkının ve KKTC Kamu-Sen Sendikamızın yanında olacağını ifade etti. 

Eğitim Programında, AK Parti Kastamonu Milletvekili Halil Uluay, HAK-İŞ Kastamonu İl Başkanı Mustafa Çağlı, HAK-İŞ Genel Sekreter Yardımcısı ve Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin, KKTC Kamu-Sen Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Sekreteri, Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Seher Güneş de bir selamla konuşması gerçekleştirdi.
Program sertifika töreni ile sona erdi.

Kaynak: Hak-İş

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 20 Eylül 2023 Çarşamba