Çukutli, I Nolu Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan üyelerimizle eğitim tesislerimizde bir araya geldi

Çukutli, I Nolu Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan üyelerimizle eğitim tesislerimizde bir araya geldi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımızla birlikte Yeşilovacık Mersin Eğitim Tesislerimizde düzenlediğimiz eğitim programı kapsamında Ülker Çikolata, Önem Gıda, Hamidiye Kaynak Suları, İstanbul Halk Ekmek, Silivri Ülker Bisküvi ve Çorlu CCC İşletmesi’nde çalışan 85 üyemizle bir araya geldi.

Eğitim programında Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, Şube Başkan Yardımcılarımız Mustafa Çiçek, Ünal Saraç, Barış Odacı, Saygın Şen ve Basın Danışmanımız İsmail Uğur yer aldı.
“Eğitimler Hem İş Hayatınıza Hem de Sosyal Hayatınıza Katkı Sağlayacak”
Konuşmasına temsilcilerimizin eğitimine büyük önem verdiğimizin altını çizerek başlayan Genel Başkanımız Halil Çukutli, “Eğitimler hem iş hayatına hem de sosyal hayatınıza önemli oranda katkı sağlayacaktır. Bu eğitimlerle geleceğe dönük donanımlı sendikacılar yetiştirmek istiyoruz. Geleceğin sendikacıları sizlerin arasından çıkacak. Sendikanın asıl sahibi sizlersiniz. Bize yapacağınız geri dönüşler ve önerilerle sendikamızı daha iyi noktalara taşıyabiliriz. Hayata gelişim ve değişim odaklı bakıyoruz” dedi.

“Sendikamızı Büyütmeye Devam Edeceğiz”
Öz Gıda İş’in bugün Türkiye’nin gıda iş kolundaki en büyük işçi sendikası olmaya devam ettiğini belirten Genel Başkanımız Halil Çukutli, “Sendika olarak Türkiye’nin gıda işkolunda açık ara en büyük sendikası olmayı hedefliyoruz. Bu sebeple örgütlenmede çok daha yoğun ve yenilikçi bakış açısıyla hareket etmemiz gerekiyor. Örgütlenmenin önünde ciddi hukuksal bariyerler var. Dava süreçleri çok uzun sürüyor. Davalar lehimize sonuçlansa bile aradan yıllar geçtikten sonra yapacak bir şey kalmıyor.

Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları hep sendikalıdır. Öncelikle işverenlerin sendikaya ilişkin ön yargılarını kırmamız gerekiyor. Sendikalaşma çalışanların hakkını korurken aynı zamanda iş verimliliğini artırarak şirketlerin kurumsallaşmasını ve daha hızlı büyümesini sağlıyor. Bunu çok iyi anlatmak lazım. Bugün kendi işkolumuzun en büyük sendikasıysak bunun arkasında inanç, kararlılıkla yürütülen bir mücadele var.  Zorluklar ne kadar büyük olursa olsun sendikamızı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

"İlkelerimizden Vazgeçmeyiz"
Son olarak sendikamızın vazgeçilmez ilkelerinden “Şeffaflık, bağlılık, güvenilirlik, adalet, verimlilik, birlikte çalışma ve liyakat” başlıklarını verdiği örneklerle açıklayan Çukutli, eğitmenlerimiz tarafından yapılacak eğitim çalışmasının faydalı olmasını diledi.
Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin ardından Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Ramazan Gülpolat, Sultan Murat Karadağ, Adnan Gürsoy ve İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın’da gündeme dair kısa birer konuşma yaparak eğitim programının iyi sonuç vermesi temennisinde bulundular.  

Eğitim programının devamında Basın Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumun ardından eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Şube Başkanımız tarafından takdim edildi. Eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Eylül 2023 Cuma