Genel Başkanımız Çukutli, Karaman Şube Temsilci Eğitim Programına Katıldı

Genel Başkanımız Çukutli, Karaman Şube Temsilci Eğitim Programına Katıldı

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, 8 Eylül 2023 tarihinde Mersin Yeşilovacık Eğitim Tesislerimizde Karaman Şubemiz ile devam eden eğitim programına katıldı.

Eğitim programına; Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş, Şube Başkan Yardımcılarımız Mehmet Tekin, Eşe Yıldız, Ahmet Türedi, Mehmet Okumuş, Kadın Komite Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan, Temsilci ve üyelerimiz yer aldı.

Genel Başkanımız Halil Çukutli konuşmasında, üyelerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek eğitim programının başarılı geçmesini temenni etti.
Çukutli şöyle devam etti: Öz Gıda İş yaptığımız atılımlarla sendikal mücadelede örnek alınan ve takip edilen bir sendika olmuştur. Biz birçok konuda ilklerin sendikası olduk. Öz Gıda İş, sendikal mücadelede kurumsallaşmanın ve profesyonel sendikacılık anlayışının örnek gösterilen ve örnek alınan bir markası oldu. Gücümüzü kendilerinden aldığımız üyelerimize daha iyi hizmet vermek için dünya standartlarında sendikacılığın gerektirdiği Elektronik Yazışma Programını, Mobil Uygulamamızı, Üye Takip Programını, TSE ve ISO standartlarını bir kalite yönetimi olarak belirledik ve uygulamaya başladık. İnsan kaynağımızı profesyonellerle genişleterek, global anlamda bir sendikacılık vizyonunu hayata geçirmek için çalışıyoruz.” diye konuştu.

Konuşmasının devamında Türkiye’deki sendikalaşma oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken Çukutli, “Türkiye’deki 16,5 milyon sigortalı çalışanın sadece 2,5 milyonunun sendikalı olduğunu görüyoruz. Düşük olan bu oran Türkiye’ye ve Türk çalışma hayatına hiç yakışmıyor. Bu nedenle tam bir birliktelik ile sendikalılık oranlarının artması ve tüm emekçilerin hak ettiği yaşam standartlarına erişebilmesi, için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
“Yol arkadaşlarımızın sayesinde Öz Gıda İş ailesi daha da büyüyecektir”
Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy ise, sendikal mücadele ve sendikalılık bilincinin ancak eğitimle mümkün olduğunu dile getirerek şunları söyledi: “Sendikalı çalışma bilincini tüm çalışanlara kazandırmak için son derece donanımlı ve bilgili şube başkanlarına ve işyeri temsilcilerine ihtiyacımız var. İnanıyoruz ki, siz kıymetli yol arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübeleri sayesinde sendikamıza on binlerce yeni üye katılacak ve Öz Gıda İş ailesi daha da büyüyecektir.” dedi.

Eğitim programının devamında Eğitmen Taner Uğurlu ve Basın Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumun ardından eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy ve Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş tarafından takdim edildi. Eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Eylül 2023 Cuma