Çukutli, Gebze Şube Eğitim Programında Üyelerimizle Bir Araya Geldi

Çukutli, Gebze Şube Eğitim Programında Üyelerimizle Bir Araya Geldi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Gebze Şube Başkanlığımıza bağlı işyerlerinde çalışan temsilci ve üyelerimize yönelik 28 Ağustos -01 Eylül 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim seminerine katılarak temsilci ve üyelerimizle bir araya geldi.

Yeşilovacık Eğitim ve Dinlenme Tesislerimizde gerçekleşen eğitim seminerinde; Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy, Gebze Şube Başkan Yardımcılarımız Özcan Seyrekbasan, Mesut Yılmaz, Zeynel Nazlı, İsak Bişkiner Basın Müşavirimiz Ayhan Alimli, Eğitmenimiz Taner Uğurlu, Basın Danışmanımız İsmail Uğur, Temsilci ve üyelerimiz yer aldı.

Konuşmasında, üyelerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkanımız Halil Çukutli, sendikamızı en iyi şekilde temsil eden, üyelerimizin sorunlarını yerinde çözen temsilcilerimize de gönül teşekkür ediyorum” dedi.

Çalışanların hakları için mücadele ediyoruz
Çukutli örgütlü gücün önemine dikkat çekerek, birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettikleri sürece kazanmaya devam edeceklerini kaydetti. Çalışma hayatında yaşanan sorunları çözüme kavuşturabilmek için yaptığımız çalışmalardan bahseden Genel Başkanımız Halil Çukutli, toplu sözleşmeyle elde ettiğimiz hakların yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünü kaybetmesi ve ücretli çalışanların enflasyondan ötürü kayıplarını hızlıca telafi edebilmek için işveren nezdinde girişimlerde bulunuyoruz” dedi.

Konuşmasının devamında sendikalaşma oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken Çukutli, “Türkiye’deki 16,5 milyon sigortalı çalışanın sadece 2,5 milyonunun sendikalı olduğunu görüyoruz. Sendikasız çalışan milyonlarca işçi kardeşimiz sendikalı olmak istiyor ama örgütlenme önündeki engelleri bir türlü aşamıyor. Bu engelleri kaldırabilmek için hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz” dedi. 

Öncü ve Örnek Bir Sendikayız
Sendikamızın işçi sendikaları içerisinde teknolojiye ve yeniliğe en önem veren, öncü ve örnek bir sendika olduğuna dikkat çeken Çukutli, sendikamızın sahip olduğu ISO 9001 kalite belgesinden, elektronik yazışma (EBYS) sistemimize, üyelerimize indirimli alışverişin kapılarını açan “Sendikart” uygulamamızdan hiçbir sendikada olmayan mobil uygulamamıza kadar birçok yeniliğimizden bahsetti. Son olarak sendikamızın vazgeçilmez ilkelerinden “bağlılık, adalet, güven, verimlilik, birlikte çalışma ve liyakat” başlıklarını verdiği örneklerle açıklayan Çukutli, eğitmenlerimiz tarafından yapılacak eğitim çalışmasının faydalı olmasını diledi.

Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy ise katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında gündeme dair yapmış olduğu açıklamanın ardından eğitim programının tüm katılımcılara hayırlı olmasını diledi.

Eğitmenlerimiz önemli konularda sunum yaptı
Eğitim programının devamında Eğitmen Taner Uğurlu, “Maaş bordro hesaplaması, özlük hakları, iletişim, ikili ilişkilerde başarı, terfi, iş zenginleştirme, iş sağlığı ve güvenliği, disiplin süreci ve koçluk” konularında sunum yaptı. Basın Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumda ise giderek daha da yaygınlaşan yapay zekâ sistemlerinin somut olarak gelişimi, insan zekasıyla arasındaki ilişki ve eğitim sistemine etkisi ele alındı. Ayrıca sendikal mücadelede sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı.

Eğitim tamamlama sertifikaları takdim edildi
Gebze Şubemiz Bağlı İşyerlerinde çalışan üyelerimize yönelik yapılan eğitim programı düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. Eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy ve Gebze Şube Yöneticilerimiz tarafından takdim edildi. Eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Eylül 2023 Cuma