Çukutli; ‘Asil milletimiz dünyaya yön vermeye devam edecektir’

Çukutli; ‘Asil milletimiz dünyaya yön vermeye devam edecektir’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “İmkanlarının en kısıtlı ve düşmanlarının en güçlü olduğu dönemlerde bile zaferler kazanmasını bilen aziz milletimiz, bugün her türlü teknolojiye erişimin kolaylaştığı bir süreçte aklı ve cesaretiyle dünyaya yön vermeye ve ebediyen varlığını sürdürmeye devam edecektir” dedi.

Çukutli, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
Tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Anadolu’da başlayan hükümranlık serüvenimiz, Selçuklu Devleti ve sonrasında kurulan Osmanlı İmparatorluğu ile zirveye ulaşmış, 3 kıtada medeniyet üreterek dünya tarihine yön vermiştir. Gerileme ve duraklama sonrası tökezleyen ve nihayetinde dağılan imparatorluğumuz, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasıyla küllerinden yeniden doğarak, Türk ve İslam medeniyetinin mihmandarlığını sürdürmeye devam edecek konuma gelmiştir. Osmanlı’nın çöküşüyle Türkleri Anadolu’dan sürmek için birleşen ve bütün gücüyle saldıran Batılı devletler, Müslüman Türk milletinin cesaret, azim ve kararlılığı karşısında emellerine ulaşamamış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün komutasındaki Türk ordusunun 30 Ağustos 1922’de kazandığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile Anadolu’dan çekilmek zorunda kalmışlardır. Canı ve kanı pahasına vatan topraklarını savunarak şehadete eren her yaştan erkek ve kadın yüzbinlerce vatan evladı, bugün sahip olduğumuz ve üzerinde özgürce yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek mimarlarıdır. Tarihimiz boyunca her dönemde İ'lâ-yi Kelimetullâh Dâvâsı uğruna şehadete yürüyen bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Ülkemizi ekonomik ve siyasi açıdan daha güçlü bir aktör haline getirmek için var gücümüzle çalışmalıyız
Geçmişte verilen bağımsızlık ve vatan mücadelesi, bugün artık farklı şekillerde ve farklı yöntemlerle yapılıyor. Modern dünyanın savaşları artık kılıç ve silahlarla değil, akıl, bilgi ve teknoloji ile yürütülüyor. Bilgi üreten, bilgiyle teknoloji geliştiren, teknolojiyle gıdaya, ticarete ve paraya yön veren devletler, günümüz dünyasının kazananları ve hükmedenleri haline geliyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları olarak bize düşen görev ve sorumluluk; bilgi üreten, bilgiyi doğruluk ve adaletle değere dönüştüren örnek ve öncü bir medeniyet kurmanın gayretinde olmaktır. Küresel adaletsizliğin insanları açlık ve sefaletle modern köleler haline getirdiği günümüz dünyasında, Türk İslam medeniyetinin adil ve yaşanılabilir dünya hedefine odaklanmalı, ülkemizi ekonomik ve siyasi açıdan daha güçlü bir aktör haline getirerek yeni ve adil bir dünyanın kurulması için var gücümüzle çalışmalıyız. İmkanlarının en kısıtlı ve düşmanlarının en güçlü olduğu dönemlerde bile zaferler kazanmasını bilen aziz milletimiz, bugün her türlü teknolojiye erişimin kolaylaştığı bir süreçte aklı ve cesaretiyle dünyaya yön vermeye ve ebediyen varlığını sürdürmeye devam edecektir.

Bu vesileyle şahsım ve yönetim kurulum adına, aziz milletimizin ve üyelerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bizlere bu zaferi armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere canlarını seve seve feda eden tüm kahraman şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran, saygı ve minnetle yad ediyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Ağustos 2023 Salı