Genel Başkanımız Halil Çukutli, eğitim programında üyelerimizle bir araya geldi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, eğitim programında üyelerimizle bir araya geldi

Genel Başkanımız Halil Çukutli, 18 Ağustos 2023 tarihinde Yeşilovacık Mersin Eğitim Tesislerimizde devam eden Sakarya Şube Başkanlığımıza bağlı işyerlerinde çalışan temsilci ve üyelerimize yönelik gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı.

Yeşilovacık Eğitim ve Dinlenme Tesislerimizde gerçekleşen eğitim seminerinde; Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin yanı sıra Genel Başkan Yardımcılarımız Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Şube Başkan Yardımcılarımız, Eğitmenimiz Taner Uğurlu, Temsilci ve üyelerimiz yer aldı.

"Gıda işkolunda çalışanların temsili için var gücümüzle çalışacağız"
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan Genel Başkanımız Halil Çukutli, Örgütlenme önündeki engellere rağmen sendikamız yine Türkiye’nin Gıda İş Kolundaki en büyük sendikası olmayı başardı. Bugün bu seviyelerde olmamızın arkasında inanç ve kararlılıkla yürütülen bir mücadele var.  Önümüze konan engeller ne kadar büyük olursa olsun gıda sektöründe çalışanların temsili için var gücümüzle mücadeleye devem edeceğiz” dedi.

Sendikalaşma oranlarının düşüklüğüne dikkat çeken Çukutli, Türkiye’deki 16,5 milyon sigortalı çalışanın sadece 2,5 milyonunun sendikalı olduğunu görüyoruz. Sendikasız çalışan milyonlarca işçi kardeşimiz sendikalı olmak istiyorlar ama önlerine çıkan engelleri aşamıyorlar. Bu engelleri kaldırabilmek için hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Öz Gıda İş olarak örgütlülüğümüzü geliştirmeli, 38 bin 680 üyesi olan Öz Gıda İş’i daha da büyütmek zorundayız” dedi. 

Konuşmasının devamında Türkiye’nin içinden geçtiği sürece dair de önemli tespitlerde bulunan Çukutli, ekonomide yaşanan sıkıntılar, hayat pahalılığı ve yüksek enflasyonun dar gelirliler üzerindeki olumsuz etkilerini değerlendirdi. Sonrasında temsilci ve üyelerimiz tarafından yöneltilen soruları cevaplandıran Genel Başkanımız Halil Çukutli eğitimin katılımcılara fayda sağlamasını temenni ederek başarılar diledi.

Eğitim’de bir çok önemli konuya değinildi
Eğitmen Taner Uğurlu, “Maaş bordro hesaplaması, iş sağlığı ve güvenliği, iş kanunu ve çalışma hayatı ile ilgili mevzuatlar” konularında eğitim verdi. Üyelerimizden gelen soruları cevaplandırdı.

Eğitim tamamlama sertifikaları takdim edildi
Eğitim sonunda tüm katılımcılara eğitim tamamlama sertifikaları Genel Başkanımız Halil Çukutli ve Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan tarafından takdim edildi. Eğitim programı, toplu resim çektirilmesi ile sona erdi.
Yayımlanma Tarihi: 18 Ağustos 2023 Cuma