Çiçek, 15 Temmuz Şehitliğinde düzenlenen anma programına katıldı

Çiçek, 15 Temmuz Şehitliğinde düzenlenen anma programına katıldı

Sendikamız Ankara Şube Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Ankara İl Başkanı Duran Çiçek, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 7. Yıldönümünde Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in de yer aldığı Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda bulunan 15 Temmuz Şehitliği’nde düzenlenen anma programına katıldı. 

Programda, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci, Av. Mehmet Ali Kayabaşı, konfederasyonumuza bağlı sendikalarımızın genel başkan ve yardımcıları, Ankara İl Başkanı Duran Çiçek, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar yer aldı.

“Şehitlerimize Allah'tan Rahmet Diliyorum” 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, FETÖ terör örgütünün düzenlediği hain saldırının yedinci yılına girildiğini hatırlatarak, “Bugün 15 Temmuz. Hain FETÖ örgütünün giriştiği darbe girişiminin yedinci yılındayız. Yedi yıldır, aksatmadan yürüttüğümüz 15 Temmuz’u “Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız” sloganımız ile bugün yine bir aradayız. Hain FETÖ terör örgütünün o kanlı, gerçekten teröristlerinin hedefi olmuş kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden toprağa düşmüş bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize teşekkür ediyoruz, Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. 

“Necip Milletimiz Kurtuluş Destanı Yazdı” 
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de 15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşanan kalkışmanın, milletimizin yüreğindeki imandan aldığı güçle darbe girişimini sabah güneşinin doğuşuyla birlikte akamete uğrattığını belirterek “Ülkemizde yaşadığımız çok üzücü bir günü ve onun sonrasında necip milletimizin gösterdiği direnişi anmak, gelecek kuşaklara aktarmak için buradayız. Öncelikle 15 Temmuz’da şehit, gazilerimiz ve bu mücadele içerisinde yer alan tüm vatandaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum, Allah hepsinden razı olsun. Allah hepimize böyle günler yaşatmasın” dedi. 

“Bu Topraklar Kolay Kazanılmadı” 
Türkiye Şehit ve Gazi Aileleri Vakfı Başkanı Lokman Aylar yaptığı konuşmada, “Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Büyük Türk milleti, vatanına, devletine, milletine bağlı bir millettir. Dolayısıyla bunu 15 Temmuz gecesi de bir kez daha gördük, o gün şehitlerimizin hatırasına, gazilerimizin hatırasına bu milletin canı pahasına nasıl sahip çıktığını bir kez daha yaşadık” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehitlerimizin kabirleri başında dualar edilerek, karanfil bırakıldı. Şehit ailelerine bir kez daha başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Temmuz 2023 Pazar