Hak-İş Yönetimi Gaziantep’te yapılan toplantının ardından basın açıklaması yaptı

Hak-İş Yönetimi Gaziantep’te yapılan toplantının ardından basın açıklaması yaptı

Öz Gıda İş Genel Başkanı ve Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, Yönetim, Denetim ve Disiplin kurullarının ilk toplantısının gerçekleştirildiği Gaziantep’te, Hak-İş tarafından düzenlenen basın toplantısına katıldı.

HAK-İŞ’in 11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulunun ardından Gaziantep’te “Yaralarımızı Hep Birlikte Saracağız, Geleceğimizi Birlikte İnşa Edeceğiz” temasıyla gerçekleştirilen HAK-İŞ Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulu toplantısının ardından gerçekleştirilen basın toplantısına, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcıları, Yunus Değirmenci, Devlet Sert ve Mehmet Ali Kayabaşı, Genel Sekreter Eda Akbulut, HAK-İŞ Denetleme ve Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyeleri ile depremden etkilenen illerimizin, il, bölge ve şube başkanları katıldı.

Toplantı, Konfederasyonumuzun deprem bölgesine yönelik çalışmalarını anlatan kısa film ve Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. 

“Dayanışma Bize Büyük Bir Moral Vermiştir” 
Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 6 Şubatta 9 saat arayla 11 ilimizi ve 15 milyon nüfusu etkileyen büyük bir felaket yaşandığını belirterek, depremde kaybettiğimiz bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar dileğinde bulundu.

“Yardımlarımız 260 Milyon TL’yi Geçti”
HAK-İŞ’in deprem bölgesine yönelik yardımlarının 260 Milyon Türk Lirası, yani 14 Milyon Dolara ulaştığını belirterek, “Ancak bütün bu desteklere rağmen bölgedeki sorunların devasa sorun olması sebebiyle, ülkemizin bütün imkanları seferber edilse bile bunlarla mücadelenin ne kadar zor olduğunun farkındayız. Bugün de burada, bir kez daha unutmayacağımızı, unutturmayacağımızı ve yaralarımızı birlikte sarmak için çalışacağımızı ifade ediyoruz" dedi.  

“Uluslararası Sendikal Hareketin Dayanışması Gurur Verici”
Arslan, uluslararası sendikal hareketi temsilen ETUC’tan bir heyetin Türkiye’ye geldiğini ve deprem bölgesinde de incelemelerde bulunduğunu anımsatarak, “Türkiye’ye gelen ETUC heyeti yaptıkları incelemelerin ardından Konfederasyonumuzun çalışmalarını takdirle karşıladıklarını ifade ettiler ve ETUC’un 15. Kongresinde de Konfederasyonumuzun depremle ilgili görüş ve önerilerini Dünya sendikal hareketine duyurmamız için özel bir bölüm açtılar” dedi.  

HAK-İŞ’in uluslararası alandaki gücü ve etkinliğinin bir göstergesi olarak uluslararası sendikal hareketin de HAK-İŞ’in bağış hesabına destek sağladığını ifade eden Arslan, “Bu bizim uluslararası alandaki etkinliğimizi ve dünya genelinde yaşanan trajedilere karşı sessiz kalmadığımızın bir göstergesidir ve bizim açımızdan gurur vericidir” diye konuştu.

“HAK Umut Timimizin Kapasitesini Geliştirerek 81 İle Yayacağız” 
Arslan, 15. Olağan Genel Kurulumuzda alınan kararlardan birinin de afetlere ilişkin olduğunu belirterek, yeni dönemde afetle mücadele konusunda önemli çalışmalara imza atan Hak Arama Kurtarma Umut timinin kapasitesinin geliştirerek 81 ile yayılacağını ve bir afet fonu oluşturulacağını söyledi. 

Genel Başkanımız Çukutli Selamlama Konuşması Yaptı
Basın toplantısının ardından Genel Başkanımız Halil Çukutli’nin de aralarında olduğu HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları, İl ve Şube Başkanları da birer selamlama konuşması yaparak, bölgede gerçekleştirilen faaliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Sendikamız Öz Gıda İş’in bölgede gerçekleştirdiği faaliyetleri, yapılan yardımları ve teşkilatımızın deprem bölgesinde gerçekleştirdiği çalışmaları anlattı.
Yayımlanma Tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi