Çukutli; ‘hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum’

Çukutli; ‘hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet diliyorum’

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı ve Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Halil Çukutli, MKE Roket ve Patlayıcı Madde Fabrikası'nda meydana gelen patlamadan dolayı 5 işçinin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralıları olarak kurtulanlara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, yaşanan patlamaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Ankara'nın Elmadağ ilçesindeki Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE) Roket ve Patlayıcı Madde fabrikasında ilk belirlemelere göre kimyasal tepkime kaynaklı meydana gelen patlama nedeniyle 5 işçinin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.

Maalesef gerekli önlemlerin alınmamasından ötürü ülkemiz sık sık bu tür acılarla karşı karşıya kalmakta, her yıl yüzlerce işçimiz bu ve benzeri ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Bu kazayı tüm yönleriyle soruşturulmalı, varsa ihmali ve sorumluluğu olanlardan hukuk karşısında mutlaka hesap sorulmalıdır.  Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması, mevcut önlemlerin arttırılması gerekmektedir. Dileğimiz bu tür felaketlerin bir daha hiç yaşanmamasıdır.

Öz Gıda İş Sendikası olarak, umudumuz ve dualarımız, yaralı olarak kurtulan işçi arkadaşlarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasıdır. Ekmek parasını kazanmak için ter dökerken hayatını kaybeden kardeşlerimize de yüce Allah’tan rahmet diliyor, başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz. Yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Haziran 2023 Cumartesi