Kadın Komitesi Üyelerimize ‘Temsil ve Sunum Yetkinlikleri Geliştirme Eğitimi’

Kadın Komitesi Üyelerimize ‘Temsil ve Sunum Yetkinlikleri Geliştirme Eğitimi’

Kadın komitesi üyelerimiz, Yeşilovacık Eğitim Tesislerimizde, Davranış Bilimleri Uzmanı Sayın Ceren Doğan tarafından verilen eğitim programında bir araya geldi.

Şubelerimizin kadın komitesi üyelerine yönelik “Temsil ve Sunum Yetkinlikleri Geliştirme, Takım Çalışması ve Liderlik Programı” 7-8 Haziran 2023 tarihlerinde Öz Gıda İş Sendikası Yeşilovacık Eğitim Tesislerinde gerçekleştirildi.

Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy'un liderliğinde gerçekleştirilen programda, Genel Merkez Kadın Komite Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan’ın yanı sıra şubelerimize bağlı kadın komitesi üyelerimiz katıldı.

Eğitim Programının açılış konuşmasını video konferans yöntemiyle gerçekleştiren Genel Başkanımız Halil Çukutli, programın kadın üyelerimizin yetkili kurullarda daha aktif olarak yer almaları için önemli olduğunu, buradan maksimum fayda sağlamasını ve başarılı geçmesini dileyerek, kadın üyelerimize yönelik eğitimlere ve bu eğitimlerin sürdürülebilirliğine verdiğimiz önemin altını çizdi.

Çukutli, programın özellikle statik bir eğitim modülünden ziyade, daha aktif, eğitici ve eğlenceli olarak katılımcıların hayata dair de gelişim elde edebilmelerine yönelik olarak Ceren Doğan tarafından hazırlandığını ifade etti.

Genel başkanımız Halil Çukutli konuşmalarına son verirken, tüm kadın üyelerimizi selamlayarak eğitim çalışmalarında başarılar diledi. 

Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy’un yönetiminde, programda tüm kadın üyelerimize verdikleri değerin önemini hatırlatarak, kadınların sendikal hayatta daha aktif yol almalarını beklediğini ifade etti.

Programda, kadın komitelerimize ait üyelerimizin hem günlük hayatta hem de iş yaşamında kullanacağı temel yetkinliklerden oluşan, etkili temsil ve sunum geliştirmeleri amaçlandı.
Eğitim programının ilk günü, “Temsil ve Sunum Yetkinlikleri Geliştirme” çalışmaları ile başladı.

Programda; toplum karşısında konuşma, sunum, kendini doğru ifade etme, öz güven geliştirme ve motivasyon, yaşam çemberi oluşturma, gelecek planlaması, sendikal temsil ve aidiyet, uygulamalı takım çalışmaları ve bu çalışmaların çalışma hayatı ile sendikal hayata uygulanması konuları işlendi.

Programın devamında kadın çalışanların karşılaştıkları sorun alanları ve sendikadan beklentilerine yönelik bir ihtiyaç analizi yapıldı. 

Programın ikinci günü, 
“Sabah yürüyüşü, yüz yogası ve takım ruhu geliştirme çalışmaları ile başladı. Programın gün içerisindeki devamı; stres yönetimi, motivasyon geliştirme ve topluluk karşısında konuşma, geri bildirim alma ve verme aktiviteleri ile son buldu.

Program sürecinde kadın üyelerimizin aktif olarak rol aldıkları, güçlü ve zayıf yönlerini keşfedip ifade ettikleri uygulamalara yer verilirken aynı zamanda özgüven ve motivasyonlarının sadece eğitim süresince değil hem iş hem de günlük hayatlarında yüksek olması için bireysel ve grup olmak üzere farklı uygulamalar ve çeşitli uygulamalı aktiviteler gerçekleştirildi. 

Program sonunda Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy, Kadın Komitesi Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan ve Eğitmenimiz Ceren Doğan tarafından katılımcılara sertifikaları verilerek, toplu fotoğraf çektirildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Haziran 2023 Cuma