MYK heyeti ile beraber Ülker Ankara fabrikasına ziyaret

MYK heyeti ile beraber Ülker Ankara fabrikasına ziyaret

MYK (Mesleki Yeterlilik Kurumu) tarafından yürütülen meslek standardı ve yeterlilik hazırlama/güncelleme çalışmaları kapsamında, sektörlerin daha ayrıntılı tanınması ve olası iş birlikleri için sendikamız tarafından saha ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, sendikamızın örgütlü olduğu Ankara Ülker Bisküvi fabrikasına 1 Haziran 2023 tarihinde bir ziyaret gerçekleştirildi. Fabrika Direktörü Ahmet Küçükali ve İnsan Kaynakları Müdürü Bilal Türker’in ev sahipliğindeki ziyarete; MYK Başkanı Cemal Cihan Coşkun, MYK Başkan Yardımcısı Yaprak Akçay Zileli, Meslek Standartları Dairesi Başkanı Aylin Ramanlı, Genel Başkan Yardımcılarımız Ramazan Gülpolat, Adnan Gürsoy, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, MESYEB İktisadi İşletme Müdürümüz Aybüke Bengü Özmutaf, MYK uzmanları, Kalite Yönetim Temsilcimiz Sinan Özenç Dalgıç ve Belgelendirme Birim Sorumlumuz Ekin Mutlu katılım sağladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MYK Başkanı Cemal Cihan Coşkun; mesleki yeterlilik belgesinin alınması ve devamlılığının sağlanmasında sektörlerle olan iletişimin oldukça önemli olduğunun önemini belirtti.  

Toplantının devamında karşılıklı bilgi alışverişiyle hem sektördeki ihtiyaçlar, değişen trendler ve yapılması gereken aksiyonlar not edildi hem de kamunun sektörlerden neler beklediği tartışıldı.

MYK ve Mesyeb uzmanlarından sunum
MYK Meslek Standartları Dairesi Başkanlığı’ndan Gülden Arıkan, Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Gıda Sektörünün MYK’daki konumu hakkında, Kalite Yönetim Temsilcimiz Sinan Özenç Dalgıç ise Öz Gıda İş MESYEB’in kuruluşundan bugüne kadar yaptığı tüm çalışmaları konu alan sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Fabrika Direktörü Ahmet Küçükali eşliğinde üretim alanına inilerek sürecin işleyişi gözlemlendi. MYK kanadından katılanlara üretimde çalışanlar tarafından yaptıkları işler, karşılaşılan olası problemler ve İSG ile ilgili alınan aksiyonlar aktarıldı.
Yeni dönem faaliyetlerin planlanmasına yönelik karşılıklı değerlendirmeler ve fotoğraf çekiminin ardından ziyaret tamamlandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 3 Haziran 2023 Cumartesi