Çukutli: ‘Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun’

Çukutli: ‘Seçim sonuçları ülkemize ve milletimize hayırlı olsun’

Hak-iş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Halil Çukutli, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, 28 Mayıs’da yapılan seçimle milletimizin tarihi bir dönemeci daha geride bıraktığını ve kendi geleceği için kararını verdiği, kararını da hür iradesiyle sandığa yansıttığını ifade etti.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, seçim sonuçlarına ilişkin şu görüşlere yer verdi:

Değerli İşçi Kardeşlerim,
“Ülke olarak yaptığımız seçimle, millet iradesini sandıklara yansıtmanın büyük sevincini ve gururunu yaşıyoruz. İşçiler olarak vatandaşlık görevimizi yaparak sandığa gittik ve millet iradesinin sandığa yansımasına katkıda bulunduk. Şunu unutmamamız gerekir ki, sandıktan çıkan her sonuç bizim için saygıdeğerdir. Türkiye hem bir demokratik seçime daha imza attı, hem de ülkemiz artık seçim gündemini geride bırakarak ekonomik gelişimi ön plana çıkartacağı yeni bir sürece girmiş oldu. Hiç şüpheniz olmamalıdır ki, Türkiye demokrasiyi içselleştirmiş bir ülke olarak iyi bir sınav vermiş ve şeffaf bir seçim gerçekleştirmiştir.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım,
Ancak bu önemli eşiği geçmiş olmamız, eşiğin öte yanında önemli sorunların bizi beklediği gerçeğini de değiştirmiyor. Ülkemiz pandemi sonrası döviz kurunun ani yükselişi sonucu önemli bir şok yaşadı. Cari işlemler açığının ve enflasyonun düşürülmesine yönelik alınan tedbirler krizi şimdilik kontrol altına almış görünüyor. Ancak üretimimizi ve istihdamımızı artıracak tedbirlerle devam etmezsek kriz yeniden kapımızı çalabilir.

Bu yüzyıl emekçilerin yüzyılı olmalıdır
Bugün itibariyle Türkiye için yeni bir dönem başladı. Artık seçim gündeminden çıkmalı bundan sonraki süreçte toplumsal bütünlüğümüze zarar verecek kısır tartışmalardan bir an önce uzaklaşmalı, sağlam ekonomiye yönelik adımlar vakit kaybetmeksizin atılmalıdır. Ayrıca önümüzdeki yeni dönemde bir an önce çalışma hayatına ilişkin sorunların çözümü ve eksikliklerin giderilmesi için etkin politikalar hayata geçirilmeli ve bu yüzyılın emekçilerin yüzyılı olması için gerekli adımlar atılmalıdır.   

Öz Gıda İş olarak, bir kez daha, bu zor süreçten alnının akıyla çıkan milletimize, demokrasinin temel unsuru olan seçme ve seçilme hakkının sağlıklı işlemesine vesile olan herkese teşekkür ediyor, sandıktan çıkan bu sonuçların vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.

Bu vesile ile de yeni seçilen sayın Cumhurbaşkanımızı ve seçilen milletvekillerini tebrik ediyor, seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2023 Pazartesi