Dış İlişkiler Koordinatörümüz Özmutaf ETUC 15. Kongresinde konuştu

Dış İlişkiler Koordinatörümüz Özmutaf ETUC 15. Kongresinde konuştu

HAK-İŞ'i temsilen ETUC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcılığı görevini yapan Dış İlişkiler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf, 22-26 Mayıs 2023 tarihlerinde Almanya’nın Başkenti Berlin’de “İşçiler İçin Adil Bir Çözüme Hep Birlikte” temasıyla gerçekleştirilen ETUC 15. Olağan Kongresinde konuştu. 

ETUC Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı Özmutaf, ETUC Gençlik Komitesi adına yaptığı konuşmada, gençlerin sendikal yapılarda ve karar alma mekanizmalarında daha fazla yer almalarının önemli olduğunu ifade etti. Özmutaf, “Gençlerin sendikalarda toplu iş sözleşmesi masalarından başlayarak mümkün olan tüm masalarda bulunması gerekmekte. Daha fazla görünür olmak istediğimiz için değil. Sendikaların gençlere ihtiyacı olduğu kadar gençlerin de sendikalara ihtiyacı bulunmakta. Gençler demokrasinin, ilerici sendikal değerlerin, iş gücünün hakettiği çalışma şartlarının ve barışın teminatıdır” dedi.

Gençlerin çözümün bir parçası olduğunu vurgulayan Özmutaf, sendikal yenilenme konusunda önemli adımlar atılırken, gençlerin sendikal hareketin geleceği olmaktan çok daha fazlasını başardığını dile getirdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Mayıs 2023 Çarşamba