Çukutli, “Gençlerimizin dünya arenasında daha fazla rol üstlenmelerini görmek arzusundayız”

Çukutli, “Gençlerimizin dünya arenasında daha fazla rol üstlenmelerini görmek arzusundayız”

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Halil Çukutli, “19 Mayıs 1919, yok olmaya mahkûm edilmiş ve tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin yeniden kurtuluşunun başlangıç tarihidir” dedi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Tarihin dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919'un 104. yıl dönümüne ulaşmanın coşku ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz. Bu mücadele Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde esaretten kurtulmak, bağımsızlığımıza kavuşmak için atılan ilk adım olmuştur. Milletimizin, "Anka Kuşu" misali kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra başlatılan bağımsızlık mücadelesi, vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmış, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına vesile olmuştur.

Ülkemizin ayağa kalkmasına vesile olan bu birlik ve beraberlik ruhuna bugün dünden daha çok ihtiyacımız var. Şüphesiz, bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan biriside geleceğimiz olarak gördüğümüz genç nesiller olmuştur. 

Gençlerimizin dünya arenasında, toplumsal ve iş hayatında daha fazla rol üstlenmelerini görmek arzusundayız. Gençlerimizi kapitalist dünyanın rekabetçi şartlarına hazırlarken; onların yüksek idealleri olan, özgür düşünceli, milli ve manevi değerlerine bağlı, yeniliklerin peşinde olan, sadece tüketen değil, üreten, araştıran, teknolojiyi iyi kullanan, fikir üretebilen ve yeni buluşlar geliştirebilen nesiller olabilmeleri için önlerini açmalı ve bu zemini onlar için hazırlamalıyız. Bununla birlikte gençlerimizin geleceğe ilişkin kaygılarının giderilmesi konusunda devlet ve millet olarak önlemlerimizi en üst seviyede almalıyız.

Atatürk’ün, “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.” demek suretiyle önemli sorumluluk verdiği Türk gençliğinin ve tüm üyelerimizin bayramını gönülden tebrik ediyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kurtuluş savaşının tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Mayıs 2023 Perşembe