Genel Başkanımız Halil Çukutli: “Ramazan Bayramınızı gönülden kutluyorum”

Genel Başkanımız Halil Çukutli: “Ramazan Bayramınızı gönülden kutluyorum”

Sendikamız Genel Başkanı Halil Çukutli, ‘’Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek; muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” dedi.

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Ramazan Bayramı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Her bayramda olduğu gibi bugün de karamsarlıkları bir kenara bırakarak, geleceğe güvenle bakan bir millet olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Ancak, Anayasa değişikliği başta olmak üzere ülkemizde yoksulluk, işsizlik, enflasyon ve hayat pahalılığı gibi tüm insanlığı yakından ilgilendiren sorunlar acil çözüm bekliyor. Hak ve hakkaniyet çizgisinden ayrılmadan, kimsenin hukukunu çiğnemeden ve çiğnetmeden işsizliği, yoksulluğu ve iş kazalarını en aza indirmek, güvencesiz çalışma biçimlerini, geçici işçi kavramını tarihe gömmek; sosyal devlet anlayışını tüm kurallarıyla hayata geçirmek, insan onuruna yakışır iş kavramını benimsemek ve sendikal örgütlenmenin önündeki engelleri kaldırmak için gerekli yasalar bir an önce çıkmalı, önlemler alınmalıdır.

Çalışma yaşamında karşı karşıya kalınan sorunlar ülkedeki ekonomik ve sosyal gelişmelerin yansıması olarak geniş bir kesimi etkilemektedir. Ülkedeki sosyal eşitsizlik ve adaletsizliklere sosyal devlet anlayışı ve sosyal politikalar çerçevesinde çözüm üretilmesi siyasilerin temel ilkesi olmalıdır. Çalışma yaşamındaki sorunlar karşısında devletin dengeleyici ve koruyucu rolü hâkim olmalı, dar ve sabit gelirli kesimlerin yaşama koşullarının her yönüyle iyileştirilmesi sağlanmalıdır. Çalışma hakkını esas alan refah devleti anlayışının yerleşmesine yönelik düzenlemeler yapılmalıdır.

Maalesef dünyanın pek çok yerinde Müslümanlar, bu bayrama da boynu bükük, yüreği yaralı, gözleri yaşlı şekilde giriyor. Suriye ve Filistin başta olmak üzere, tüm İslam coğrafyasında kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum, bizleri de derinden üzüyor. İnşallah, bu mübarek günler, kardeşlerimizin kurtuluşuna; tüm insanlığın huzur ve güven içinde geleceğe umutla bakabilmesine vesile olur.

Bu yılın ilk yarısında yani 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel seçimi, Türkiye’nin demokratik gelişimi ve ekonomik kalkınması için olumlu bir karar olarak görmekteyim. Bu nedenle, 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçim, ülkemiz ve milletimiz açısından çok büyük önem taşımaktadır.  Seçimin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını ve huzur ve sükûnet içinde geçmesini temenni ediyorum.

Bu vesile ile tüm üyelerimizin Ramazan Bayramınızı kutluyor; bu mübarek günlerin, tüm İslam alemiyle birlikte birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyor, bayram dolayısıyla memleket hasreti gidermek, akraba ziyareti yapmak için yola çıkacak üyelerimize trafik kurallarına riayet ederek yolculuk yapmalarını, çok dikkatli olmalarını, bayram sevincini acıya dönüştürmemelerini özellikle rica ediyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba