Kervan Gıda işçileri temsilcilerini seçmek için ilk kez sandığa gitti

Kervan Gıda işçileri temsilcilerini seçmek için ilk kez sandığa gitti

Sendikamızın yeni örgütlendiği Manisa Akhisar ilçesinde kurulu, Türkiye’nin en büyük yumuşak şeker üreticisi ve ihracatçısı Kervan Gıda’da Şubat ayında imzalanan toplu iş sözleşmesinin ardından, işçiler kendilerini temsil edecek işyeri temsilcilerini belirlemek için 23 Mart 2023 tarihinde sandık başına gitti.

İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, Şube Başkan Yardımcılarımız Ümit Akyüz, İzzet Ertürk, Fedai Duru ve Mehmet Çetin gözetiminde yapılan seçim, sabah saatlerinde başladı ve akşama kadar devam etti. Kervan Gıda işletmesinde ilk kez gerçekleştirilen toplamda 14 İşçinin aday olduğu seçimlerde oy kullanma hakkına sahip 1346 işçiden, 858’si sandık başına gitti. Oy kullanımının tamamlanmasının ardından açılan sandıklarda çıkan geçerli oylara göre en fazla oyu alan 6 kişi temsilci olmaya hak kazandı.

Alınan oy oranlarına göre Sinan Tufan Baştemsilci olurken, Ayhan Çelgin, Leyla Dağlı, Sefa Orhan, Gamze İş ve Nurdan Karademir ise temsilci olarak belirlendi.

Temsilcilerin belirlenmesinin ardından bir konuşma yapan İzmir Şube Başkanımız İbrahim Otlak, “Kaybedenin olmadığı bir seçim yaptık. Kazanan Kervan Gıda’da çalışan tüm üyelerimizdir. Sendikamız Öz Gıda İş, her zaman işçinin ve emekçinin yanındadır. Kervan Gıda işçileri olarak birlik ve beraberlik içerisinde var olan kazanımları korumak ve yeni kazanımlar elde etmek için mücadelemizi sürdüreceğiz. Seçime katılan tüm üyelerimize, adaylarımıza teşekkür ediyor seçilen temsilcilerimize de görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Mart 2023 Cuma