Genel Başkanımız Çukutli’den Deprem Bölgesine Ziyaret

Genel Başkanımız Çukutli’den Deprem Bölgesine Ziyaret

Genel Başkanımız Halil Çukutli, deprem bölgelerinde yer alan sendikamızın örgütlü olduğu işletmeleri ziyaret etmek üzere 18 Mart Cumartesi günü Adana ve Kahramanmaraş’a gitti. Çukutli, 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerden etkilenen Adana ve Kahramanmaraş’ta kurulu bulunan fabrikaları ziyaret ederek işçilerin acılarına ortak oldu.
 
Ziyareti kapsamında Adana Marsa Yağ fabrikası, Dydo Drinco (Della Gıda ve San. Tic. A.Ş.) ve Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Ak Gıda fabrikası çalışanlarına ve yöneticilerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Çukutli, üye işyerlerinin faaliyet ve ihtiyaçlarına yönelik istişarelerde bulundu.

‘Deprem gerçeğini unutmadan yaşamaya alışmalıyız’

Genel Başkanımız Halil Çukutli, Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy ve Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek ile birlikte ilk olarak Adana Marsa Yağ fabrikasını ziyaret etti. Burada Fabrika Müdürü Burhan Kuyulu, İşyeri Sendika Baştemsilcimiz Fatih Öztürkten ve temsilcilerimiz tarafından karşılanan Çukutli ve heyeti, üretim bölümünü gezerek çalışanlarla bir araya geldi. Burada üyelerimize hitaben konuşan Çukutli, ülke olarak çok büyük bir deprem felaketiyle karşı karşıya kalındığını belirterek, “Büyük bir deprem felaketine maruz kaldınız. Öncelikle size ve tüm ailenize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Depremde ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Allah bize bir daha böyle acılar yaşatmasın diye dua ediyorum” dedi.
 
Çukutli, birçok ilimizin güçlü fay hatlarının üzerinde kurulu olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti: “Buna rağmen birçoğumuz ev alırken sadece maliyete odaklanıyoruz. İnşaat standartlarına uygun yapılıp yapılmadığını ve depreme dayanıklı olup olmadığını çok umursamıyoruz. Standartlara uygun olmayan yapıların denetiminin ve standart dışı yapılara karşı gerekli hukuki yaptırımların istenen düzeyde olmayışı birçok canımızı yitirmemize sebep oldu. Bizi öldüren deprem değil, depreme dayanıklı yapılmayan binalardır. İnşallah bu büyük felaketten yeterince dersler çıkartıp bundan sonrası için tedbirli davranılır” temennisinde bulundu.

“Fabrika binaları depreme karşı daha dayanıklı”
 
Marsa ziyaretinin ardından Adana OSB’deki Dydo Drinco fabrikasına geçen Çukutli ve beraberindeki heyetimiz, fabrika çalışanlarına deprem nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Çukutli, bir Japon yatırımı olan Dydo Drinco fabrikasının hem deprem dayanımı hem de teknoloji bakımından ileri düzeyde olduğunu belirterek, “fabrikalar bulundukları kategori standartları nedeniyle depremlere karşı daha dayanıklı inşa ediliyor. Pandemi, Deprem ve diğer afet durumlarında en büyük ihtiyaç her zaman gıda ihtiyacı olmuştur. Bu sebeple özellikle deprem bölgelerindeki gıda fabrikalarının üretime devam ediyor olması bizi sevindiriyor.” diye konuştu.
 
Yöneticilerimiz, İşyeri Sendika Baş Temsilcimiz Murat Bayçoral eşliğinde Dydo Drinco üretim bantlarını gezerek Adana’daki ziyaret programını sonlandırdı.
 
Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta üretim devam ediyor

Genel Başkanımız Halil Çukutli ve Genel Başkan Yardımcımız Adnan Gürsoy, Ak Gıda’ya ait İçim ve Golf fabrikalarını ziyaret etmek üzere depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a geçti.

Ziyarette, Fabrika Müdürü Ceyhun Erdem Azgı ve temsilcilerimiz eşliğinde fabrika yetkililerinin çalışanlar ve aileleri için hazırlatmış olduğu konteyner kenti gezerek incelemelerde bulunan Çukutli, depremzedelere geçmiş olsun dileğinde bulundu. Öz Gıda İş’in her zaman emekçilerin yanında olduğunu ifade eden Genel Başkanımız Halil Çukutli, Ak Gıda’nın depremzedeler için yaptırdığı konteyner kentten ve yaptığı hizmetlerden övgüyle bahsederek şunları söyledi: “Bu büyük acının üstesinden ancak birlik ve dayanışma ile gelinebilir. Öz Gıda İş olarak biz de bütün gücümüzle üyelerimizin yanındayız. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi. Yıkım gücü çok yüksek olan depreme rağmen fabrikaların kısa sürede üretime devam etmesinin sevindirici olduğuna değinen Çukutli, “Bunun yanında Ak Gıda’nın depremden etkilenen vatandaşlar için de seferber olduğunu gördüğüm için mutlu oldum. Hayırlı bir işe imza atarak depremin yaralarını sarmak için son derece modern bir konteyner kent kurmuşsunuz. Fabrikanızın tüm yöneticilerine bu konuda teşekkür etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Çukutli ve Gürsoy’a ziyaretinde, Ak Gıda Fabrika Müdürü Ceyhun Erdem Azgı’nın yanı sıra İK Müdürü Burak Alp, Mekanik Bakım Yöneticisi Nurullah Gülmez, Karaman Şube Başkanımız Ahmet Serdar Taş, İşyeri Sendika Baş Temsilcimiz Mehmet Okumuş ve Temsilcimiz Duran Soylu da eşlik etti.
 
Son olarak Kahramanmaraş merkeze geçen yöneticilerimiz; felaketin bıraktığı acı izleri, hasarı ve yürütülün çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede bulunan depremzedelere taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Mart 2023 Pazar