EFFAT İcra Kurulu’na katılım sağladık

EFFAT İcra Kurulu’na katılım sağladık

Avrupa Gıda, Tarım ve Turizm Sendikaları Federasyonu EFFAT, 2023 yılının ilk İcra Kurulunu 8-9 Mart 2023 tarihlerinde Antwerp’te gerçekleştirdi.

Genel Kurula sendikamızı temsilen Uluslararası İlişkiler ve Projeler Koordinatörümüz Aybüke Bengü Özmutaf katılım sağladı.

Toplantı, Dünya Emekçi Kadınlar Günü temasıyla başladı. Özellikle kadınların işe giderken ve işten çıkarken de dahil olmak üzere maruz kaldıkları şiddet ve taciz olaylarının işlendiği kurulda, icra kurulu kadın üyeleri “safealltheway” kampanyasına ilişkin faaliyetlerini gerçekleştirdi.

Gündemde, adil dönüşüm, et ve süt sektörünün problemleri, iş sağlığı ve güvenliği konularının yanı sıra Türkiye’de yaşanan deprem de yer aldı. Bu kapsamda üyeler, Türkiye’de yaşanan acı depremin kurbanları ve sendikamız üyeleriyle dayanışma mesajı için fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Toplantının bir diğer gündemi de konfederasyonumuza bağlı Öz Orman-İş ve OLEYIS Sendikalarının EFFAT’a üyelik başvurusuydu. Yapılan oylama sonucunda sendikalarımız EFFAT üyeliğe kabul edildi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Mart 2023 Pazartesi