Genel Başkanımız Halil Çukutli “28 Şubat darbesi milletin iradesine vurulan bir kelepçedir”

Genel Başkanımız Halil Çukutli “28 Şubat darbesi milletin iradesine vurulan bir kelepçedir”

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Halil Çukutli, demokrasi tarihimizin kara lekelerinden birisi olan 28 Şubat 1997 “post-modern” darbesinin 26. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tarihinin darbeler tarihi olduğunu belirterek, “Millet iradesine balans ayarı yapma gayreti olan 28 Şubat darbesi millete, milletin değerlerine ve milletin iradesine yönelmiş bir darbedir. Türkiye tarihinin kara bir lekesidir” dedi.

Genel Başkanımız Çukutli, yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:
“Tarihi kırılmaların pek çok örneklerinin yaşandığı ülkemizde, milletin iradesine vurulan kelepçelerden biri de hiç şüphesiz 28 Şubat post-modern darbe girişimidir. Kimilerine göre demokrasiye yapılmış balans ayarı, kimilerine göre post-modern darbe. Adına ne denirse densin Türk siyasi tarihinde onarılmaz yaralar ve silinmeyecek etkiler bıraktığı bir gerçektir.

Yüz binlerce mütedeyyin insan acı ve gözyaşlarına mahkûm edildi
İnanç özgürlüğü ve ifade hürriyeti gibi temel insan haklarının ayaklar altına alındığı, binlerce kişinin mağdur olduğu 28 Şubat, 1960, 1980 askeri ihtilalleri gibi tarihe kara bir leke olarak düştü. Millet iradesinin önü, her 10 yılda darbe ve muhtıralarla kesildi, daha özgür ve daha demokratik bir ülke olma yolundaki ilerleyişi hep sekteye uğratıldı. Bütün karanlık darbe dönemlerinde olduğu gibi 28 Şubat darbesinde de yüz binlerce mütedeyyin insan büyük zulümlere yasa dışı muamelelere, acı ve gözyaşlarına mahkûm edildi. Kamu düzenini sağlama adına hukukun ayaklar altına alındığı bu günlerde insan onuru hiçe sayıldı.

Tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetliyoruz
Öz Gıda İş Sendikası 47 yıllık onurlu tarihinde bütün darbelere, antidemokratik müdahalelere, hukuk dışı davranışlara karşı çıkmış, her zaman demokrasiden yana taraf olmuştur. Bundan sonrada da Milli iradenin egemen kılındığı bu topraklarda şahsi ve toplumsal dış müdahalelere hiçbir zaman fırsat verilmeyecektir. Öz Gıda İş Sendikası olarak milletimizle birlikte yürümeye devam edeceğimizi bir kez daha belirtirken, ülkemizin çoğulcu demokrasisini, yargı bağımsızlığını, kuvvetler ayrılığını ve insanca yaşama hakkını hedef alan tüm darbeleri ve darbe girişimlerini lanetliyor, geçmişte olduğu gibi gelecekte de demokratik ve özgürlükçü değerleri her alanda savunmaya devam edeceğimizi beyan ediyoruz.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 27 Şubat 2023 Pazartesi