Genel Başkanımız Halil Çukutli: “Şimdi Birlik ve Dayanışma Zamanı”

Genel Başkanımız Halil Çukutli: “Şimdi Birlik ve Dayanışma Zamanı”

Genel Başkanımız Halil Çukutli, sendikamızın 11 Şubat’ta Kızılcahamam’da gerçekleştirilen 15. Olağan Genel Kurulu ile ilgili açıklamada bulundu. Çukutli, açıklamasında şu konulara değindi:
 
“Sendikamızın 15. Olağan Genel Kurul seçimini uhuletle tamamladık. Ülke olarak büyük bir deprem felaketini yaşadığımız günlerde, gönlümüzden geçen genel kurulumuzu iptal etmekti ancak kanuni zorunluluk sebebiyle tamamlamak durumunda kaldık. Türkiye’nin dört bir tarafından gelerek genel kurulumuza katılan, şahsımı ve ekip arkadaşlarımı yeni dönem için görevlendiren bütün delegelerimize şükranlarımı sunuyorum. Genel kurulumuza gelerek bizleri onurlandıran kardeş sendikalarımızın genel başkanları, başkan yardımcıları ve temsilcileri, konfederasyonumuzun başkan yardımcıları ve temsilcileri, üye işyerlerimizin kıymetli yöneticileri ve temsilcileri ile her kurum ve kademeden katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum. Uzun yıllardır sendikamızın yönetiminde birlikte çalıştığımız Mehmet Şahin Bey ve Abdulhalik Bey’e, sendikamıza ve sendikal mücadelemize verdikleri kıymetli hizmetler nedeniyle tüm üyelerimiz adına teşekkür ediyorum.

Kıymetli kardeşlerim

10 ilimizi ve 13 milyon insanımızı doğrudan etkileyen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Bu acılı günleri de Allah’ın yardımıyla geride bırakacağız. Acıdan deprem enkazına dönen yüreklerimizi yeniden parlatarak, dua ve umutlarımızı yeniden kuşanarak, bizlere emanet edilen tüm öksüz ve yetimlerimizi bağrımıza basarak çıkacağız bu kara günlerden. Ülke olarak birlik ve beraberliğe, dayanışma ve kardeşliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz zamanlardan geçiyoruz. Vatanımızın doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her memleketi, depremzedelerimiz için seferber olmuş durumda. Afad ve Kızılay başta olmak üzere tüm kamu kurumları ve özel yardım kuruluşları sahada canla başla afetten etkilenenlerin yaralarını sarmaya çalışıyor. Bir taraftan arama kurtarma çalışmalarında bir canımızı daha kurtarmanın gayreti verilirken, diğer taraftan da bu kış şartlarında sokakta kalan 10 milyonun üzerinde vatandaşımıza sığınak olmak için bütün imkanlar seferber ediliyor. Öz Gıda İş ailesi olarak bizler de ilk etapta 500 bin TL tutarında nakdi yardımda bulunduk. Hemen akabinde Mersin Yeşilovacık’taki eğitim tesislerimizi depremzedelerimizin kullanımına tahsis ettik. Önümüzdeki günlerde de tüm üyelerimiz ve üye işyerlerimizle birlikte ihtiyaç durumuna göre yardım faaliyetlerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Rabbim milletimizi daha büyük felaketlerden korusun. 15. Olağan Genel Kurulumuz ile başlayan yeni dönemin sendikamıza, üyelerimize ve tüm milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Şubat 2023 Pazartesi