İzmir Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı, Şube Başkanlığı’na İbrahim Otlak seçildi

İzmir Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu Yapıldı, Şube Başkanlığı’na İbrahim Otlak seçildi

Yeni Kurulan İzmir Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu, 1 Aralık 2022 tarihinde büyük coşku içerisinde gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen genel kurulda Şube Başkanlığı’na İbrahim Otlak seçildi.

İzmir Svalinn Hotel’de gerçekleştirilen, sendikal demokrasinin en güzel örneklerinin yaşandığı şube genel kurulumuza; “Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Hak İş İl Başkanı Gültekin Şimşek, Öz Sağlık İş İzmir Şube Başkan Yardımcıları Hacer Karakaya, Faruk Kaya, Medya İşçileri Sendikası Temsilcisi Aydın Erdoğan, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, Şube Başkan Yardımcıları Cemal Öztürk, Özcan Seyrekbasan, Mesut Yılmaz, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, Sakarya Şube Başkanımız Hüseyin Özkan, Şube Başkan Yardımcıları Hakan Uysal, Yavuz Filcan, Cüneyt Demir, Rize Şube Başkanımız Fatih Kandemir, Şube Başkan Yardımcıları Halis Çakır, Kazım Öksüz, Marmara Bölge Temsilcimiz Yıldırım Çiçek, Örgütlenme Daire Başkanımız Göksel Şengün, Örgütlenme Uzmanı Hüseyin Zorlu, İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar, Basın Müşavirimiz Ayhan Alimli, Kadın Komitesi Başkanımız Zeynep Vildan Gündoğan, Muhasebe Uzmanımız Merve Köksal, ESK Denizli Kombina Temsilcimiz İlhami İncihacılar, Rebels Prodüksiyon’dan Atacan Baykocak, Sanem Baykocak, Yağızcan Uğuz, delegelerimiz ve üyelerimiz” katıldı.

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptı
Delegelerin önergesi üzerine Genel Kurulu yönetmek üzere Divan teşekkül etti. Genel Kurulun Divan Başkanlığı’nı sunulan teklif üzerine Genel Başkan Yardımcımız Halil Çukutli yaptı. Divan Başkanı yardımcıları Emrah Akın, Cemal Öztürk, Katip Üyeler ise Barış Duman, Yeşim Kaçmaz’dan oluştu.

“Birliğimize ve beraberliğimize vesile olsun”
Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Şube Başkan adayımız İbrahim Otlak, 1. Olağan Genel Kurulun birliğe, beraberliğe ve dayanışmanın artmasına vesile olması temennisinde bulundu.

Sendikamız İzmir Şubesi’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda konuklarımızı ve delegelerimizi selamlayarak sözlerine başlayan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Terör eyleminde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” temennisinde bulundu.

"EYT'nin Çıkarılmasını İstiyoruz"
EYT mağdurlarının sorunlarının geciktirilmeden çözülmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Bizim beklentimiz bir tek bile işçi istisna edilmeden bütün EYT mağdurlarının sorunları çözülmelidir” dedi.

Cumhurbaşkanımızın asgari ücret ve enflasyon hakkında yaptığı umutlandıran açıklamalarına değinen Şahin, Asgari ücret hakkında yapılan açıklamalar umut verici olsa da maalesef yüksek enflasyon ve beraberinde yapılan zamlar bizleri bir kısır döngü içerisine sokuyor. Asgari ücrete yapılan zam sadece iki ay rahatlama sağlıyor. Böyle giderse ömrümüz boyunca biz enflasyonun arkasında koşmaya devam edeceğiz. Enflasyonun dengelenmesini, asgari ücretin hayat pahalılığına göre belirlenmesini istiyoruz" dedi. 

“Vergi dilimlerinin düzenlenmesini istiyoruz”
Zenginle fakirin aynı oranda vergi ödediğini belirten Şahin, “adil olmayan bu vergilendirme sisteminin bir an önce değiştirilerek herkesin kazancına göre vergilendirildiği bir sistemin oluşturulması gerekmektedir. Yine çalışanlar için vergi dilimlerinin de yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yıllardır asgari ücret vergiden muaf olsun diye mücadele ettik ve sonunda da bunu başardık. Ama bunun rahatlığını hissedemeden enflasyonla ücretlerimiz yeniden eridi. Ocak ayında ne alıyorsak aralık ayında da aynısını istiyoruz. Bu nedenle vergi dilimleri ve oranlarının yeniden düzenlenmesini bekliyoruz” talebinde bulundu.
 
“Derdimiz ve problemlerimiz büyük”
Şahin, " Bizler ilkeli sendikacılık yapıyoruz. Liyakati esas alıyoruz. Her bir şubemiz ve seçilen her bir şube başkanımız ile emeğin ve emekçinin yanında ilerliyoruz. Bu kriterlerimizi hayata geçirdiğimiz için bugün Öz Gıda İş Sendikası Türkiye’nin en kurumsal en profesyonel ve en büyük sendikası olmuştur. Derdimiz ve problemlerimiz büyük yükümüz ağır İnşallah tüm şubelerimizle birlikte bu anlayışla davamızda emin adımlarla ilerleriz. Bu vesile ile hayırlara vesile olmasını diliyor, seçilecek şube yönetimine başarı temennisinde bulunuyorum” diye konuştu.
 
Şahin, konuşmasının sonunda İzmir Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulunun sendikamıza, işletmelerimize, işçilerimize ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunarak seçilecek olan yeni şube yönetimine başarılar diledi.
 
Şimşek “Sorunlar elbirliği ile çözülür”
Çalışma hayatında var olan sorunların ancak elbirliğiyle çözülebileceğini belirten Hak-İş İzmir İl Başkanı Gültekin Şimşek, “İzmir Şubenin yeni oluşacak yönetim kurulunu şimdiden tebrik ediyor, kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu genel kurula hitap etti
Konuşmasında çalışma hayatı, emekçilerin sorunları ve Aynes Gıda, Özgörkey ve diğer örgütlenme çalışmalarımızın zorlu süreçlerinden bahseden Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, "Aynes Gıda’nın Tarım Kredi Kooperatifine yapılan satış sürecinde şimdiye kadar hiçbir sendikanın başaramadığı bir şeyi başararak her bir üyemizin toplu iş sözleşmesinden doğan haklarına halel getirmeden izin paraları, kıdem ve ihbar tazminatları başta olmak üzere özlük haklarının tamamını alarak bu süreçten alnımızın akıyla çıktık” hatırlatmasında bulundu.  

Hançeroğlu, Teşkilatlanmanın, mücadelenin, azmin ve inancın en güzel örneklerini Öz Gıda İş çatısı altında yaşadığını belirterek, “teşkilatımızla birlikte tüm gücümüzle bu aileyi büyütmek için çabaladık. Bugünlere gelirken sizlere layık olmaya çalıştık. Bize inanan ve güvenen tüm işçi kardeşlerimizin bugüne kadar yanında olduğumuz gibi yarında yanında olacağız. Bu vesile ile kongremizin sendikamıza ve tüm işçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Konuşmaların ardından seçime gidildi. Tek liste ile gidilen seçim sonucuna İzmir Şubemizin Başkanı oyların tamamını alan İbrahim otlak oldu. Şube yönetimi ise Fedai Duru, Ümit Akyüz, İzzet Ertürk ve Mehmet Çetin’den oluştu.

Kongre fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Aralık 2022 Perşembe