Tüm Öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlu Olsun

Tüm Öğretmenlerimizin

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda, gönüllerimizde müstesna bir yeri olan öğretmenlerimizin milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede etkin rol oynadığını belirtti.

Bıraktığımız emanetlerimizin ruh ve karakterlerini şekillendirmede etkin rol oynuyorlar

Dünyadaki en onurlu ve gıpta edilecek mesleklerin başında olan öğretmenliğin bir milletin milli, ahlaki, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmış olmasındaki rolünün önemini vurgulayan Şahin, kendilerine bırakmış olduğumuz emanetlerimizin ruh ve karakterlerini şekillendirmede etkin rol oynadıklarını, sabır, sevgi, inanç ve fedakarlıkla sahip çıktıklarını belirtti.

Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

Genel Başkanımız Şahin, "Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri üstün gayreti her fırsatta dile getirmiştir. Atatürk genç Türkiye'nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü, muhasır medeniyetler seviyesine çıkmamız için eğitimin her alanda yaygınlaşması gerektiğini görüyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." sözüyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir" dedi.

Öğretmenlerin gönlümüzde müstesna bir yeri olduğuna dikkat çeken Şahin, bilhassa kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babamız kadar değerli, her türlü övgüye ve takdire layık görülmektedir. Bugün Türkiye, dünyanın saygın devletlerinden biri haline geldiyse bunda en önemli pay fedakar öğretmenlerimizindir.

Ülkemizin dört bir yanında görev yapan bütün öğretmenlerinizin ve kendisi de bir öğretmen olan sevgili eşimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyor, umutlu yarınlar için her birine sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Kasım 2022 Perşembe