Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Öz Güven-Sen’in 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Öz Güven-Sen’in 3. Olağan Genel Kurulu’na katıldı

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 19 Kasım 2022 tarihinde Öz Güven-Sen Sendikasının 3. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Kızılcahamam Eliz Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurula; Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra Hak İş Genel Başkan Yardımcıları, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Öz Gıda İş Sendikası Ankara Şube Başkanı Duran Çiçek, delegeler ve üyeler katıldı.

Genel Kurula hitaben konfederasyonumuz adına bir konuşma yapan Hak İş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şahin, Amasra’daki maden kazasında ve İstiklal Caddesindeki terör saldırısında yitirdiğimiz canlara Allah’tan rahmet, yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar dileyerek, 3. Olağan Genel Kurulu’nun başta emek hareketine, Öz Güven-Sen’in mücadelesine, ülkemize katkı ve destek vermesini temenni etti. Hayırlara vesile olması dileğinde bulundu.

"Taşeronun Öncüsü HAK-İŞ Olmuştur"
Şahin, "HAK-İŞ'in haklı mücadelesi ile Hükümetimiz gerçekten takdire şayan, devrim niteliğinde bir kararla 1 milyona yakın taşeron kardeşimizi kadroya geçirdi. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümetimize ve HAK-İŞ Konfederasyonu mensuplarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Hala taşeronda kalan ve mevsimlik işçilerimiz için HAK-İŞ olarak çalışmaya devam etmeliyiz" dedi. 
"EYT'nin Çıkarılmasını İstiyoruz"

EYT mağdurlarının sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyleyen Şahin, "Bizim beklentimiz amasız, fakatsız bir tek bile işçi istisna edilmeden bütün EYT mağdurlarının sorunları çözülmeli.  

Sayın Cumhurbaşkanımız asgari ücret ve enflasyon hakkında bizi umutlandıran açıklamalar yaptı. TÜİK'in açıkladığı rakamlar belli olsa da biz işçilere yansıyan rakamlar epey fazla. Ömrümüz boyunca biz enflasyonun arkasında koşmaya devam edeceğiz. Asgari ücretin hayat pahalılığına göre belirlenmesini istiyoruz" dedi. 

Şahin, "Her bir sendikamız ve seçilen her bir başkanımız ile emeğin ve emekçinin yanında ilerliyoruz. Derdimiz ve problemlerimiz büyük yükümüz ağır İnşallah bu anlayışla davamızda emin adımlarla ilerleriz" diye konuştu. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 19 Kasım 2022 Cumartesi