Merkez Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu büyük coşku ile yapıldı

Merkez Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu büyük coşku ile yapıldı

Merkez Şubemizin 1 Olağan Genel Kurulu 17 Kasım 2022 Perşembe günü, Ankara Metropolitan Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile yapılan seçimde mevcut başkanımız Hasan Çiloğlu güven tazeleyerek yeniden Şube Başkanlığına seçildi.

Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın Divan Kurulu Başkanlığına seçildiği genel kurulda Divan Kurulu, Ramazan Gülpolat, Cüneyt Aydın, Fatih Karaali ve Nurdan Yıldırım’dan oluştu.

Merkez Şubemizin 1. Olağan Genel Kurulu’na Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Öz Taşıma İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, Öz Güven Sen Genel Başkan Yardımcısı Ümit Yalçın, Öz Orman İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Ali Bilgin,  Ankara Şube Başkanı Erdoğan Çubuk, Hizmet İş Sendikası Ankara 2 Nolu Şube Başkanı Recep Dere, Şube Başkan Yardımcısı Sefa Uslu, 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler, Şube Başkan Yardımcısı İlhan Ok, 5 Nolu Şube Başkanı Sinan Yılmaz, Şube Başkan Yardımcısı Murat Demirtaş, Öz Sağlık Ankara 1 Nolu Şube Başkanı Cemalettin Köse, Öz Güven Sen Denetim Kurulu Üyesi Serdar Toroman, teşkilatımızın şube başkanları, delegelerimiz, üyelerimiz ile çok sayıda misafir katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Karadağ, Divan Başkanı olarak yaptığı açılış konuşmasında, şube yönetimine seçilecek olanlara başarılar dileyerek, genel kurulun Türk sendikal hareketine, ülkemize ve üyelerimize hayırlı olmasını diledi.

“Yaşasın Öz Gıda İş, Yaşasın birliğimiz, beraberliğimiz”
Genel Kurul’da kürsüye gelerek bir konuşma yapan Merkez Şube Başkanımız Hasan Çiloğlu, emekçilerin içinde bulunduğu ekonomik sosyal şartlar, çalışma yaşamı sorunları ile sendikamızın gündemine ilişkin değerlendirme bulundu.

Konuşmasının devamında insanca yaşam mücadelesinde sendikal örgütlenmenin ve sendikamızın rolüne değinen Çiloğlu, “Genel Kurulumuz tüm emekçilere, hayırlara vesile olmasını diler saygı ve sevgilerimi sunarım. Yaşasın Öz Gıda İş yaşasın birliğimiz, beraberliğimiz” sözleriyle genel kurul konuşmasını tamamladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin,
Allah’tan rahmet diliyorum
Merkez Şubemizin 1. Olağan Genel Kurul’nda konuşan Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, iş kazalarının artık kronik bir sorun haline gelen bu kazaların önüne geçmek için gerekli önlemlerin ihmal edilmeden alınması gerektiğini belirtirken, “Amasra Maden Ocağında yitirdiğimiz canlara, Taksimde hunharca bir terör eylemiyle kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

Genel Başkanımız Şahin, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Hem işçinin, emekçinin gündemine sahip çıkıyoruz hem de ülke meselelerinde aktif rol alarak çözümler üretmeye çalışıyoruz. Çalışma hayatının pek çok sorunu bulunuyor, bir kısmını çözüyoruz, bir kısmını da çözmek için uğraşıyoruz. Ama tüm emekçiler artık yeni yıla sorunları çözülmüş olarak girmek istiyor. Hak-İş olarak bugüne dek 1 milyon taşeron işçinin kadroya alınmasına vesile olduk. Son taşeron işçi kalana kadar, özellikle Çaykur başta olmak üzere bütün geçici ve mevsimlik olarak çalışan arkadaşlarımız adına sonuna kadar kadro mücadelemiz sürecek.

“Ocak ayında ne alıyorsak aralık ayında da aynısı istiyoruz”
Ödediğimiz vergilerin yüzde 70’den fazlası dolaylı vergi. Zenginle fakir aynı vergiyi ödüyor. Adil olmayan bu vergilendirme sisteminin değiştirilmesi lazım. Herkesin kazancına göre vergilendirildiği bir sistemin oluşturulması gerekiyor. Yine çalışanlar için vergi dilimlerinin de yeniden düzenlenmesi gerekiyor. Yıllardır asgari ücret vergiden muaf olsun diye mücadele ettik ve sonunda da bunu başardık. Ama bunun rahatlığını hissedemeden enflasyonla ücretlerimiz yeniden eridi. Ocak ayında ne alıyorsak aralık ayında da aynısını istiyoruz. Bu nedenle vergi dilimleri ve oranlarının yeniden düzenlenmesini bekliyoruz. Çalışanların yüzde 90’ı asgari ücretli hale geldi. Yeni işe başlayan ile 30 yıllık tecrübeli işçi arasında neredeyse fark kalmadı. Biz AB standartlarını yakalamaya çalışırken ne yazık ki tersine gidiyoruz.

“İlkelerimizden ve ehliyet ve liyakat kriterimizden ödün vermeyeceğiz”
Bizler ulusal ve uluslararası sendikacılığı hem ilkeli duruşumuz hem de ehliyet ve liyakat kriteriyle yapıyoruz. Bu kriterlerimizi hayata geçirdiğimiz için bugün Öz Gıda İş Sendikası Türkiye’nin en kurumsal en profesyonel ve en büyük sendikası olmuştur. Sözlerimin sonunda şube genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, seçilecek şube yönetimine başarı temennisinde bulunuyorum.

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu katılımcılara hitap etti
Konuşmasında çalışma hayatının ve emekçilerin sorunlarından ve sendikamızın örgütlenme çalışmalarından bahseden Hançeroğlu, şubemizin genel kurulunda yeni seçilecek arkadaşlara başarılar diliyor genel kurulun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi.

Şube Başkanlığına Hasan Çiloğlu Seçildi
Konuşmaların ardından yapılan seçim sonucuna göre Hasan Çiloğlu Şube Başkanı olarak seçildi. Şube yönetimi ise İlhan Öztürk, Cemil Sarıkaya, Serkan Ortanlar ve Çağrı Koparan’dan oluştu.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 18 Kasım 2022 Cuma