Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘Acımız çok büyük, Milletimizin başı sağ olsun’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ‘Acımız çok büyük, Milletimizin başı sağ olsun’

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Bartın’ın Amasra ilçesindeki TTK maden ocağında oluşan grizu patlaması nedeniyle dolayı yaşanan göçükte ilk belirlemelere göre 28 madencimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, “madende mahsur kalan işçilerin sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bartın’ın Amasra İlçesindeki maden ocağında yaşanan patlamaya ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait bir maden ocağında grizu patlaması nedeniyle yaşanan göçükte 28 madencimizin hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Madende mahsur kalan işçi arkadaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılmasını temenni ediyoruz.

Maalesef gerekli önlemlerin alınmamasından ötürü ülkemiz sık sık bu tür acılarla karşı karşıya kalmakta, her yıl yüzlerce insan bu ve benzeri ‘kazalar’ sonucunda hayatını kaybetmekte ya da sakat kalmaktadır. Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği bu nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu saatten sonra ne yapsak gidenleri geri getiremeyiz. Bu kazayı tüm yönleriyle soruşturulmalı, varsa ihmali ve sorumluluğu olanlardan hukuk karşısında mutlaka hesap sorulmalıdır.  Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bunun için de gerekli tedbirlerin alınması, mevcut önlemlerin arttırılması gerekmektedir. Dileğimiz bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasıdır.

Öz Gıda İş Sendikası olarak, umudumuz ve dualarımız, madende mahsur kalan işçi arkadaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılmasıdır. Yerin metrelerce altında ekmek parasını kazanmak için ter dökerken hayatını kaybeden kardeşlerimize de yüce Allah’tan rahmet diliyor, başta aileleri olmak üzere tüm Türkiye’ye geçmiş olsun ve başsağlığı dileğinde bulunuyoruz. Yaralanan işçilerimize de acil şifalar diliyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Ekim 2022 Cumartesi