Genel Başkanımız Şahin, I Nolu Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan üyelerimizle eğitim tesislerimizde bir araya geldi

Genel Başkanımız Şahin, I Nolu Şubemize bağlı işyerlerinde çalışan üyelerimizle eğitim tesislerimizde bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu ve Sultan Murat Karadağ, Yeşilovacık Mersin Eğitim Tesislerimizde düzenlediğimiz eğitim programı kapsamında Ülker Çikolata, Önem Gıda, Hamidiye Kaynak Suları, İstanbul Halk Ekmek, Silivri Biskot ve Çorlu CCC İşletmesi’nde çalışan 75 üyemizle bir araya geldi.

Eğitim programında ayrıca, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, Şube Başkan Yardımcılarımız Murat Keskin, Ünal Saraç, Mustafa Çiçek, İsmail Akbulut, İdari İşler Müdürümüz Tufan Acar, Medya Danışmanımız İsmail Uğur, Basın Müşavirimiz Ayhan Alimli ve Kadın Komitesi Başkan Yardımcımız Zeynep Vildan Gündoğan yer aldı.

Eğitim programımızın açılış konuşmasını yapan İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Emrah Akın, tüm katılımcıları selamlayarak, verimli bir eğitim programı temennisinde bulundu.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin “Temsilcilerimiz sendikal mücadelemiz açısından büyük önem taşımaktadır”
Konuşmasında işyeri sendika temsilciliğinin sendikal hareket açısından çok önemli olduğunu kaydeden Genel Başkanımız Şahin, temsilcilerimiz sendikal mücadelemiz açısından büyük bir önem taşımaktadır. İşyerlerinde üzerinizdeki yükün farkındayız, bu nedenle de sizlerin eğitimine büyük önem veriyoruz dedi.

“Sendikamızı Büyütmeye Devam Edeceğiz”
Öz Gıda İş Sendikamızın büyük mücadeleler sonucu bugün Türkiye’nin gıda iş kolundaki en büyük işçi sendikası olmaya devam ettiğini belirten Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Bugün burada olmamızın arkasında inanç, kararlılıkla yürütülen bir mücadele var.  Zorluklar ne kadar büyük olursa olsun Sendikamızı büyütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Örgütlenmenin önemine de dikkat çeken, Türkiye’de 15 milyon sigortalı çalışanın sadece 2 milyonunun sendikalı olduğunu ifade eden Şahin, “Sendikasız çalışan milyonlarca işçi kardeşimiz sendikalı olmak istiyorlar ama önlerine çıkan engelleri aşamıyorlar. Bu engelleri kaldırabilmek için hükümet nezdinde girişimlerimizi sürdürüyoruz. Öz Gıda İş olarak örgütlülüğümüzü geliştirmeli, bugün 36 bin üyesi olan Öz Gıda İş’i daha da büyütmek zorundayız” dedi. 

Konuşmasının devamında, Dünya ve Türkiye gündemindeki son gelişmeleri, ekonomide yaşanan sıkıntılar ve yüksek enflasyonun dar gelirliler üzerindeki olumsuz etkilerini değerlendiren Şahin, konuşmasının ikincisi kısmında ekonomik sistemin haritasını çıkararak kapitalizmin açmazlarından bahsetti ve mevcut çarpıklıklardan örnekler verdi. Bu sorunlara yönelik insani ve sendikal anlamda bakış açımızı anlattı.

“Her Zaman Milletimizin Yanında Yer Aldık”
Konuşmasının son bölümünde sendikamızın her alanda yürütmüş olduğu tarafsız ve dengeli politikalarımıza değinen Genel Başkanımız Mehmet Şahin, ülkemizin milli meselelerinde, yaşadığı tüm zorluklarda, emir komuta zinciri dahilinde olsun veya olmasın tüm darbe girişimlerinde Hak-İş ve Öz Gıda İş’in her zaman milletten ve milli iradeden yana tavır aldığını belirtti.”

Eğitim seminerinin katılımcılara fayda sağlamasını temenni eden Şahin, konuşması sonrasında temsilci ve üyelerimiz tarafından yöneltilen soruları cevaplandırdı.

Karadağ, ‘donanım ve iletişim becerisini arttıracaktır’
Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, güçlü altyapımız ve kadromuzla binlerce üyemize eğitim programları sunuyoruz. Eğitim programının temsilci ve üyelerimizin daha donanımlı olması ve iletişim kurma becerisini arttırması adına son derece faydalı olacağına inanıyor, hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Hançeroğlu “Bu tablo birlikteliğimizin en güzel örneğidir”
Konuşmasına 36 bin üye sayısını geçtiğimizin müjdesini vererek başlayan Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Dünyada artan rekabet koşullarında işçi örgütlenmeleri giderek azalıyor. O nedenledir ki, bugün burada bir arada olmamız daha önemli ve anlamlıdır. Sendikal mücadelesine sahip çıkan sizlerin meydana getirdiği bu tablo birlikteliğimizin en güzel örneğidir. Öz Gıda İş ortaya koyduğu vizyon ve hedeflerle gıda işçisine en iyi şekilde hizmet etmeye devam edecektir” dedi.

Eğitim uzmanlarımız tarafından verildi
Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, çalışma hayatının en önemli sorunlarından olan mobbing konusuna değindi. İşyerlerinde maruz kalınan mobbing ve mobbingin hukuksal çerçevesini anlatan Erdoğan, yeni yasal düzenlemelere göre maaş bordro hesaplamalarını da anlattı. Medya Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumda ise sendikal mücadelede sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı. Algı yönetimi ve medya okuryazarlığı konularına da değinen Uğur, sorgulayıcı birey olmanın toplumsal faydalarını da anlattı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 4 Ekim 2022 Salı