​Eğitim Seminerimiz Çorlu Şubemizin katılımı ile devam ediyor

​Eğitim Seminerimiz Çorlu Şubemizin katılımı ile devam ediyor

Mersin Yeşilovacık Eğitim Tesislerinde düzenlenen yaz dönemi temsilci eğitim programı, Çorlu Şube’mizin katılımı ile devam ediyor.  
 
Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın katıldığı Çorlu Şube eğitim programında işyeri temsilcilerimize katılım sertifikası verildi. 18 - 24 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim programına Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Şube Başkan Yardımcılarımız, Çorlu Şube Kadın Komitemiz, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, Medya Danışmanımız İsmail Uğur, Kadın Komite Başkan Yardımcımız Zeynep Vildan Gündoğan ve işyeri sendika temsilcilerimiz katıldı.
 
Bilgili toplum olmak için eğitim şart
Çorlu Şube eğitim programında konuşma yapan Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ, mevcut ekonomik sistemde bütün yükü çalışan kesimin çektiğini vurgulayarak, meri vergi sisteminin hakkaniyetli şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti. Karadağ şöyle devam etti: “Çok sevdiğim bir sözü paylaşmak isterim: Kolay para kazananların işlerini zorlaştırın. Zor para kazananların işlerini ise kolaylaştırın. Maalesef ülkemizde en çok vergi çalışan emekçi kesimden toplanıyor. Bu sistem düzeltilmediği sürece müreffeh toplum olmamız zor gözüküyor. Son dönemde asgari ücrette yapılan iyileştirmeler biraz olsun nefes almayı sağladıysa da bu iyileştirmelerin vergi dilimlerine yansıtılması istenen şekilde olmadı. Ücretlerde yapılan iyileştirmeler kadar vergilendirme konusunda da gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Bu sayede çalışan kesimin yüzünü güldürmek biraz daha kolaylaşır. Emek ve hak mücadelesi için eğitimli ve donanımlı bireyler olmak zorundayız. Sadece belli zamanlarda değil hayat boyu eğitime ihtiyacımız var. Burada katıldığınız eğitim programını yalnızca bir bilgi aktarımı olarak değerlendirmeyin. Yıl boyu yaşadığınız sorunların getirdiği stresten bir nebze olsun kurtulma ve şubenize ait diğer işyerindeki temsilci arkadaşlarınızla kaynaşma fırsatı olarak da değerlendirin. Çünkü sendikal mücadelede en ön cephede sizler varsınız. Dolayısıyla her anlamda donanımlı olmaya ihtiyacınız var. Ben bu yılki eğitim programınızın hem size ve ailenize hem işyerinize hem de ülkemize faydalı olmasını diliyor, katılımınız için sendika yönetimimiz adına hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”
 
“Eğitimsiz bireylerle sendikal mücadele yapılamaz”
Şube yöneticileri ve işyeri temsilcimizden oluşan Çorlu grubuna yönelik eğitim seminerinde konuşma yapan Çorlu Şube Başkanı Cüneyt Aydın, sendika olarak işyeri temsilcilerinin eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, “Pandemi sonrası ilk eğitim programımızı yenilenen eğitim tesislerimizde yapıyoruz. Tüm dünyayı etkileyen korkunç bir salgın yaşadık. Ülke olarak hepimizi olumsuz etkileyen, ortaya çıkarttığı sosyal ve ekonomik sorunlarla başa çıkmak zorunda kaldığımız bir süreç oldu. Bu olumsuz sürecin ardından sendika yönetimimizin eğitim programlarını yeniden başlatmasından büyük memnuniyet duyduk. Öz Gıda İş olarak eğitime en çok önem veren sendika olmanın gururunu bize yaşattıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yılki eğitim programımızın siz değerli işyeri temsilcilerimize faydalı olmasını diliyorum.” dedi.
 
Eğitim programında birçok konuya yer verildi
Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, günümüzün en önemli çalışma hayatı sorunlarından olan mobbing konusuna değindi. İşyerlerinde maruz kalınan mobbing ve mobbingin hukuksal çerçevesini anlatan Erdoğan, yeni yasal düzenlemelere göre maaş bordro hesaplamalarını da anlattı. Medya Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumda ise sendikal mücadelede sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı. Algı yönetimi ve medya okuryazarlığı konularına da değinen Uğur, sorgulayıcı birey olmanın toplumsal faydalarını da anlattı.
 
Eğitim semineri sonunda katılımcılara sertifikaları, Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ ve Çorlu Şube Başkanı Cüneyt Aydın tarafından takdim edildi.
 
Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 22 Eylül 2022 Perşembe