Genel Başkanımız Mehmet Şahin, eğitim programında üyelerimizle bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, eğitim programında üyelerimizle bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Sakarya Şube Başkanlığımıza bağlı işyerlerinde çalışan temsilci ve üyelerimize yönelik 11-17 Eylül 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilen eğitim seminerine katıldı.

Yeşilovacık Eğitim ve Dinlenme Tesislerimizde gerçekleşen eğitim seminerinde; Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra Sakarya Şube Başkanımız Hayati Özer, Şube Başkan Yardımcılarımız, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, Medya Danışmanımız İsmail Uğur, Temsilci ve üyelerimiz yer aldı.

“Üyelerimizi enflasyona ezdirmemek için ek protokol görüşmeleri yürütüyoruz”
Konuşmasında üyelerimizle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Dünyada artan rekabet koşulları ve örgütlenme önündeki engellere rağmen Türkiye’deki sendikalar içerisinde her dönem üye artışı sağlayabilen tek sendikayız. Emeği geçen tüm üyelerimize ve teşkilatımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmasının devamında sendikamızın eğitime verdiği önemden, Türkiye gündemindeki son gelişmeler ve kronikleşmiş sorunlarımızı da değerlendiren Şahin, “Gerek Dünyada gerekse ülkemizde son dönemde yaşanan hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında değerli üyelerimizin hak ve menfaatlerini korumak amacıyla mevcut Toplu İş Sözleşmesinden doğan kazanımlarımıza ek olarak tüm işyerlerimizde protokol görüşmeleri yürütüyor ve imzalıyoruz. Yapılan bu ek protokoller ile üyelerimizin yıllık bazda enflasyon altında ezilmesine müsaade etmedik.” ifadelerini kullandı.

Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, toplu iş sözleşmesi, mevzuat konularına değindi. İşyerlerinde maruz kalınan mobbing ve mobbingin hukuksal çerçevesi hakkında da sunup yapan Erdoğan, yeni yasal düzenlemelere göre maaş bordro hesaplamalarını da anlattı.

Medya Danışmanımız İsmail Uğur tarafından yapılan sunumda ise sendikal mücadelede sosyal medyanın önemine vurgu yapıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Eylül 2022 Perşembe