Hançeroğlu, EGE Hazır Yiyecek çalışanlarıyla taslak çalışmasında bir araya geldi

Hançeroğlu, EGE Hazır Yiyecek çalışanlarıyla taslak çalışmasında bir araya geldi

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, örgütlenme sürecini tamamlayıp yetki belgesini aldığımız Ege Hazır Yiyecek A.Ş. çalışanlarıyla toplu iş sözleşmesi taslak çalışmasında bir araya geldi.

Yapılan toplantıda konuşmasına “bize inanan, güvenen, bizimle yol yürümeye karar veren Ege Hazır Yiyecek çalışanlarına teşekkür ederek başlayan Hançeroğlu, sürecin işleyişi ve bundan sonra yapılacaklara ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Hançeroğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

“Yetki belgemiz geldiği için yasal süre içerisinde işverene taslak vermemiz gerekiyor. Öncelikli olarak bugün sizlerle talep, istek, beklentileriniz ve mevcut durumunuzu görüşmek için bir araya geldik. Bizler inanıyoruz ki çalışanlar maddi ve manevi olarak ne kadar huzurlu olurlarsa iş yerinde verim ve kalite o kadar yükseliyor. Hiç inanmak istemesek de çalışanlara baskı, mobbing, tehdit hele ki ekmekleriyle korkutup işten çıkartmak asla kabulleneceğimiz şeyler değildir. Bizlerin de sizlerin de amacı bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Çalışan biziz, üreten biziz. Kimseden de hak etmediğimiz bir talebimiz yok. Sadece işimizin ve emeğimizin karşılığını almanın derdindeyiz.

Gelin bu işi masada birlikte konuşarak çözelim
Umuyoruz ve inanıyoruz ki işverenimizle karşılıklı hoşgörü ve diyalogla bu süreci sağlıklı bir şekilde sonlandıracağız. Bu vesileyle buradan işverenimize de bir iki söz söylemek isterim. Bizler böyle olumlu ve yapıcı düşünürken lütfen olmayacak planlar yapmaya çalışmayın. Zor oyunu bozar, gelin bu işi masada birlikte konuşarak çözelim. Bizim tek ve öncelikli talebimiz işten çıkartılan işçilerin tekrar işe alınması. Bu konu dışında konuşulamayacak, istişare edilemeyecek konu bizim için bulunmuyor. İşçilerin geri alınması dışında her konuda pazarlık yaparız.

Artık bu iş yerinde Öz Gıda İş Sendikası yetkili bir sendika. Nasıl sürecin başından beri üyelerimizin hak ve menfaatini korumaya gayret ettiysek bundan sonra da önceliğimiz ve yönümüz çalışanlardan yana olacaktır."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 14 Eylül 2022 Çarşamba